Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Jacob van Nijhuis
Dierenarts

Jacob van Nijhuis

Dierenarts
Jacob van Nijhuis

Expertise: Interne geneeskunde en kattengeneeskunde

Ik ben Jacob van Nijhuis, sinds 1989 dierenarts bij AniCura Dierenkliniek Delft. Als boerenzoon ben ik opgegroeid met dieren en heb ik ze altijd al ‘beter willen maken’. Mooi dat ik dit al zoveel jaren mag en kan doen.

Het contact met mensen, waarbij je hun probleem probeert op te lossen, is het mooist aan dit werk. Zeker in combinatie met een grote variatie aan bezigheden.

Expertises

Mijn expertises liggen op het gebied van interne geneeskunde en kattengeneeskunde. Dat eerste is altijd een interessante puzzel. Door te kiezen voor een goed onderzoeksplan, denk aan het maken van echo’s en bloed-, urine-, en celonderzoek, kom je vaak tot de goede diagnose. Katten vind ik altijd erg interessant. Het zijn prachtige, compacte dieren waar veel aan te onderzoeken valt. Daarbij zijn er veel verschillende mogelijkheden tot therapie bij deze dieren.

Ik volg veel nascholing om mijn kennis van diergeneeskunde, die constant in ontwikkeling is, bij te houden. Door je kennis te vernieuwen, ontdek je steeds weer nieuwe dingen en blijft het vak spannend en uitdagend.

Kerel de kat

Thuis heb ik een kat, zijn naam is Kerel. De kat is vaak op de kliniek en heeft zich goed leren aanpassen in het wonen in een drukke dierenkliniek. Ik heb hem overgenomen van studenten die, toen de kat met spoed geopereerd moest worden aan een blokkade van zijn plasbuis, dit niet wilden en de kat wilden laten inslapen. De kat heeft toen een penisamputatie ondergaan, waarna hij zijn urine weer prima kwijt kon. Toch besloten we om de kat de naam Kerel te geven.

In mijn spaarzame vrije tijd fiets ik graag en geniet ik van kunst in musea en op allerlei beurzen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd