Anne van Zuuk
Dierenarts

Anne van Zuuk

Dierenarts
Dierenarts
Anne van Zuuk
Dierenarts

Interne geneeskunde 

Ik ben Anne van Zuuk en ik ben dierenarts bij verschillende locaties van AniCura: Apeldoorn, Apeldoorn - Lourens & van der Wal, AniCura Deventer en Deventer - Zandweerd. Ik heb diergeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Gent. Momenteel volg ik vooral nascholingen over interne geneeskunde. Tijdens deze nascholingen komen verschillende aspecten aan bod, van het stellen van een diagnose tot het behandelen van een bepaalde ziekte. Ook nieuwe ontwikkelingen worden besproken. Dit is erg leerzaam én handig om toe te passen in de praktijk. Ook heb ik interesse in chirurgie en anesthesie, ik wil ook hier graag meer nascholingen over volgen.  

Wat ik leuk vind aan het werk als dierenarts is de afwisseling. Geen dag is hetzelfde. De ene dag staan er veel vaccinaties op de planning en de andere dag heb je spoedgevallen. Het contact met dieren, maar ook met mensen is voor mij echt een pluspunt aan het vak. 

Liefde voor dieren 

Zoals velen wist ik als kind al dat ik dierenarts wilde worden, ik ben opgegroeid tussen de dieren, van ezels en paarden tot aan konijnen en cavia's. De liefde voor dieren zat er dus al vroeg in. Een tijdje heb ik getwijfeld over welke richting ik op zou gaan, uiteindelijk heb ik gekozen voor de gezelschapsdieren. Met veel plezier werk ik nu dan ook als gezelschapsdierenarts.  

Sinds 1,5 jaar heb ik een Shetlander genaamd Lotje. Het was toen onbekend hoe oud ze was, uiteindelijk hebben we haar leeftijd op 14 jaar geschat aan de hand van haar gebit. Ze is een echte Shetlander, erg eigenwijs dus. 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd