Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Suriname 2020 deel 2

De eerste week zit erop. 296 dieren zijn geopereerd.

De eerste week zit erop. 296 dieren zijn geopereerd. Dat is een aantal dat betekent dat we de tweede week over de 600 zullen gaan. Voor dit succes zijn twee factoren die een rol spelen.

Ten eerste moeten de mensen voordat ze ingedeeld worden eerst een aanbetaling doen. Dat zorgt ervoor dat het aantal mensen dat niet op komt dagen sterk is afgenomen.

Ten tweede starten we nu op vrijdag en opereren het weekeinde door. Dat betekent dat er twee dagen zijn dat de mensen makkelijker naar het asiel kunnen komen. De eerste week het ook een groot aandeel van poezen opgeleverd. Alleen op de laatste dag werd er een poes gebracht die een kater bleek te zijn. Omdat die er dan toch is wordt die ook meteen gecastreerd.

De stagiaires die van verschillende opleidingen uit Nederland komen vormden al snel een eenheid. Het leuke was dat Amber die bij ons in Oud-Beijerland stagegelopen had, ook hier mee was. Zij doet haar opleiding in Dordrecht.

Per dierenarts zijn er twee stagiaires die zorgen voor de voorbereiding van de dieren en de nazorg na de operatie. Samen met de dierenarts vormen zij een team. Daarnaast zijn er ervaren paraveterinairen mee die overzicht houden over de narcose en de voorbereiding en over de nazorg na de operatie.

Er zijn ook twee stagiaires mee die langer blijven om familie te bezoeken in Suriname. Voor hen allebei is het de eerste maal dat zij Suriname bezoeken waar deels hun wortels liggen. Zo heeft iedereen een andere achtergrond en dat maakt het project ook zo leuk.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd