Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Suriname 2020 deel 1

Vanuit de sneeuw in Zuid-Holland naar zon en 32 graden in Paramaribo.

Vanuit de sneeuw in Zuid-Holland naar zon en 32 graden in Paramaribo. U begrijpt het al: ik ben weer naar Suriname voor het jaarlijkse sterilisatieproject in het asiel van Paramaribo. De komende twee weken zal ik verslag doen van de wetenswaardigheden van het project.

Hoewel het politiek onrustig is, is er op straat niets van te merken. Hooguit een verhoging van de kleine criminaliteit die ontstaat nu de Surinaamse dollar weer in waarde is gedaald. Dit jaar zijn de verkiezingen en voor Desi Bouterse is het erop of eronder. De peilingen wijzen uit dat hij zijn meerderheid kwijt is. Voornamelijk doordat er een aantal corruptieschandalen boven tafel zijn gekomen. Daarom waren er twee weken geleden 7000 mensen aan het demonstreren op het onafhankelijkheidsplein tegen het leegroven van de staat Suriname.

Maar het gewone leven gaat ook door en daarom gaat ook het project gewoon door. Het blijft nog steeds nodig om ervoor te zorgen dat de honden die er zijn niet te veel nakomelingen krijgen. Bij het asiel wordt een soort speelweide voor de honden gemaakt. Dat dat gebeurt geeft al aan dat er langzamerhand een besef groeit dat er ook goed voor de honden gezorgd moet worden, en hoe dat moet.

Werden de honden vroeger met een touw of een roestige ketting om de nek aangeboden voor sterilisatie, nu zien we mooie riemen en halsbanden in de kleuren van de Surinaamse vlag. Vrijdag 27 maart beginnen we met de sterilisaties. We werken op zaterdag en zondag door, waardoor we hopen dat de mensen makkelijker naar het asiel kunnen komen. Midden in de week hebben we dan twee dagen rust. Of dit het effect heeft dat we ervan verwachten hoort u de volgende week.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd