Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Suriname 2019 deel 3

Als u dit leest zit het sterilisatieproject in Suriname er weer op.

Als u dit leest zit het sterilisatieproject in Suriname er weer op. Met vijf dierenartsen hebben wij bijna vijfhonderd honden gesteriliseerd. Dat is minder dan vorig jaar. Daar zijn een aantal reden voor.

Ten eerste was er ook een Amerikaans team actief. Die hebben tweehonderdvijftig honden gesteriliseerd in dezelfde tijd als ons project.

Ten tweede was net de wegenbelasting ingevoerd en moest iedereen dat in februari betalen. Dat levert veel gedoe op omdat je dat in persoon moet betalen bij een loket. Dat kost geld en ook veel tijd. Soms een hele dag. Dan staat de sterilisatie van de hond even op een lagere prioriteit.

Ten derde was het project aan het einde van februari. Het stopte op 1 maart. Door de slechte economische toestand in Suriname, kost het de meeste mensen steeds meer moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, dan is het lastig om aan het einde van de maand de bijdrage in de kosten te betalen.

Enfin, we gaan volgend jaar weer met goede moed naar Suriname en gaan weer twee weken aan de slag. Tenslotte hebben we samen met de Amerikanen toch in twee weken tijd rond de 750 honden gesteriliseerd en dat is de moeite waard.

De derde week besteden mijn vrouw en ik om samen met vrienden het oerwoud in te trekken. Iets dat ik iedereen die van natuur en avontuur houdt kan aanbevelen.  Suriname is een geweldige toeristische bestemming, er is een rijke historie waarmee we als Nederlanders verbonden zijn en er is ongerept Amazone regenwoud. Maar de rest van het jaar breng ik u weer op de hoogte van diverse gebeurtenissen in de dierartsenpraktijk.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd