Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Rocky, vervolg 2

Wat vooraf ging: Nellie Hikstra kwam voor vaccinatie van de bouvier Rocky. Daar werd ontdekt dat Rocky lymfeklierkanker had.

Wat vooraf ging. Nellie Hikstra kwam voor vaccinatie van de bouvier Rocky. Daar werd ontdekt dat Rocky lymfeklierkanker had.

Ik belde naar Nellie Hikstra voor de uitslag van het onderzoek. “Het is goed nieuws “ zei ik “deze soort Lymfeklierkanker is goed te behandelen. Dat gaat met chemotherapie. 90% geneest” “Dan moeten we dat doen” sprak Nellie ferm.

Zo gezegd zo gedaan.” Ik bestelde de noodzakelijke medicatie bij de apotheek van het Daniel Den hoed in Rotterdam. Net toen ik de bestelling had gedaan belde Nellie. “Rocky lijkt hoofdpijn te hebben en loopt overal tegenaan.” Dat zag er niet goed uit. “Kom maar direct langs” zei ik.

Wat bleek: Rocky had aan beide ogen glaucoom ontwikkeld. Dat is een verhoging van de oogdruk. Dit werd bij Rocky veroorzaakt door de lymfeklierkanker. Gelukkig kunnen wij de oogdruk meten en hebben alles in huis om dit direct te behandelen. Dat moet ook heel snel anders kan een dier blijvend blind worden. “Dat kan er ook nog wel bij” sprak Nellie droevig. “We gaan alles op alles zetten om Rocky te genezen.” Antwoordde ik. En met een vracht medicijnen probeerden we het tij te keren.

Gelukkig reageerde een oog goed. Het andere oog was te ver heen en kon niet meer gered worden. Daar bleef geen andere oplossing dan het oog te verwijderen.

Ondertussen waren we al met de kankertherapie gestart, en een spannende tijd lag in het verschiet. Maar daarover meer in de volgende column.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd