Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Opereren of opeten

Dit jaar was ik in Peru op vakantie.

Dit jaar was ik in Peru op vakantie. Als er ergens anders ben probeer ik altijd wat mee te nemen van de diergeneeskunde aldaar.

In Lima zijn alle winkels per straat gegroepeerd. Een straat apotheken, een straat juweliers en bijvoorbeeld een straat met alleen muziekinstrumentenwinkels. Zo kwam ik toevallig in een straat waar allerlei medische apparatuur werd aangeboden.

Tot mijn verbazing stond daar een variant van ons tandheelkundig röntgenapparaat. Daar moest ik het mijne van weten. Aangezien mijn Spaans matig is werd er iemand die Engels  sprak opgetrommeld. Zijn verbazing was nog groter dan die van mij.

Wat?? Gebruiken jullie dit voor honden en katten? En alleen voor tandheelkunde?” sprak hij verbaasd. “Nou soms maken we ook nog een foto van een klein vogeltje” zei ik. Toen dacht hij dat ik van een andere planeet kwam.

Ook zijn er vele Agro-Veterinario’s daar kun je allerlei medicatie kopen. De dierenarts sprak alleen Spaans. Ik kwam er niet achter of er ook nog een recept nodig was. In ieder geval verkocht men daar antibiotica die in Nederland alleen nog voor mensen beschikbaar zijn  en niet meer voor dieren. Trouwens bij de drogist kon ik zo allerlei antibiotica voor mensen kopen zonder recept. Er is daar nog een lange weg te gaan.

Uiteindelijk willen we toch allemaal dat ook de kinderen van onze kinderen niet meer dood gaan aan allerlei infectie ziekten omdat de antibiotica niet meer werkt. Tot slot had op het platteland ieder huis tientallen cavia’s rondlopen. Niet als huisdier maar als bijverdienste omdat men daar cavia’s eet. Tja toen ik vertelde dat ik cavia opereerde werd ik wederom vol ongeloof aangekeken.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd