Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Operatie Tennisbal

We hadden een hond die in plaats van chocolade een tennisbal had opgegeten.

December is een maand waarin allerlei dingen in grotere hoeveelheden in huis gehaald worden dan de rest van het jaar. Daar zijn altijd dingen bij waar dieren niet zo goed tegen kunnen. Daarom hebben we altijd wat extra medicatie in huis om dieren te laten braken.

Vooral chocolade is iets wat honden graag eten en wat erg schadelijk voor hun gezondheid kan zijn. Als een hond dan chocolade opheeft is het van belang om te weten hoeveel ongeveer en wat voor soort chocolade het is. Puur bevat de meeste cacao en dat is dan ook het gevaarlijkst.

Een hond zout ingeven om te laten braken is niet aan te raden. Er zijn al diverse honden gestorven aan een zoutintoxicatie, nadat de eigenaar in paniek zout had geven toen hij ontdekte dat de hond chocolade had opgegeten. De dierenarts bellen dus en snel er naar toe. Dan kan veel leed voorkomen worden.

We hadden een hond die echter in plaats van chocolade een tennisbal had opgegeten. De stukje tennisbal kunnen in de darm een obstructie veroorzaken. Helaas hielp het niet om de hond te laten braken. De tennisbal bleef erin. Na het maken en van rontgenfoto konden we in de lege maag een mooie tennisbal zien zitten. Die hebben we maar snel verwijderd zodat de hond in ieder geval een rustige kerst tegemoet gaat. En niet in de nacht met spoed geopereerd hoeft te worden.

Nu maar hopen dat hij de chocolade met rust laat. Prettige kerst een goed oud en nieuw toegewenst aan al mijn lezers!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd