Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Geslachtsverandering

“Er is een meneer met een hond die niet kan plassen, kan hij direct komen?“ Vroeg de assistente.

“Er is een meneer met een hond die niet kan plassen, kan hij direct komen?“ Vroeg de assistente. Ik keek naar het drukke programma. Dat moest allemaal maar even opschuiven. “Natuurlijk, zo snel mogelijk.” Zei ik.

Als een hond of een kat niet kan plassen volgens de eigenaar kan het dier een blaasontsteking hebben en continu persen op een lege blaas, of echt verstopt zitten met een volle blaas waar de urine niet uit kan. Dat is levensbedreigend. Al snel was de eigenaar er en ik constateerde een harde gespannen blaas met een nog vrolijke hond. “U bent er gelukkig snel bij” Zei ik. “ de blaas is verstopt en we gaan een röntgenfoto maken om te kijken wat de oorzaak is.” Is het zo erg dokter?” vroeg de eigenaar verschrikt. “ Eerst maar een foto maken dan kan ik u meer vertellen.” Zei ik.

Zo gezegd zo gedaan. Al snel bleek dat er in de blaas geen stenen zaten maar dat de hele plasbuis wel gevuld was met vijf stenen. De laatste vlak voor het penisbotje. “Het is niet erg, maar we moeten Robbie wel opereren. Als Robbie onder narcose is probeer ik de stenen terug te spoelen naar de blaas met een katheter, lukt dat niet dan moet ik een nieuw plasopening maken.” “Dus dan gaat Robbie plassen als een teefje” concludeerde de eigenaar. “Jazeker, maar hij blijft zijn poot wel optillen, ook al moet hij zijn scrotum en testikels missen, want daar komt de nieuwe opening” legde ik uit.

Zo gezegd zo gedaan. Met de stenen in een potje en Robbie de transgender hond ging de eigenaar na de operatie tevreden naar huis.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd