Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Gerrit de geile gekko

Wie de titel al niet kan verdragen moet maar even de gemeentepagina’s gaan lezen.

Wie de titel al niet kan verdragen moet maar even de gemeentepagina’s gaan lezen. Dit gaat over het waargebeurde verhaal van Gerrit de Geile Gekko.

Sinds kort werkt er een reptielen dierenarts bij ons. Zij kreeg op haar spreekuur een gekko. Een gekko is een soort hagedis met zuignapjes aan zijn poten waardoor een gekko aan een muur kan blijven zitten. Hele leuke dieren. Maar wat ik niet wist dat gekko’s twee penissen hebben. Die zitten onder de staart. Zo kan er aan de ene kant een penis uitschachten om een vrouwtje te bevruchten en tegelijk aan de andere kant ook. De gekko als uitvinder van een trio.

Nu had de eigenaar dit mannetje in een terrarium gedaan met drie vrouwtjes. Dat werd het mannetje teveel…. Een van de penissen was zo gezwollen geraakt dat hij niet meer terug ging. Daardoor raakte de bloedvoorzienig in de problemen en toen de eigenaar op het spreekuur kwam was het al te laat. Die penis moest geamputeerd worden.

De eigenaar kreeg er een rood hoofd van. We zagen dat hij in zijn gedachten het zelf onderging. “Eh, dan blijft die andere penis het toch gewoon doen?” Vroeg hij bezorgd “Natuurlijk maar vanaf nu slechts met een vrouwtje tegelijk in het terrarium” Sprak mijn collega. Later bespraken we dat vrijwel alle seksuele variaties bij de mens ook voorkomen in het dierenrijk. Maar twee penissen, ik moet er niet aan denken.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd