Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Floortje geeft over

Mevrouw Kegel kwam met Floortje naar het spreekuur.

Mevrouw Kegel kwam met Floortje naar het spreekuur. Ze was erg ongerust over Floortje. “ze geeft de laatste tijd veel over” sprak ze bezorgd. “het zal toch geen maagkanker zijn? Er zat gisteren zelfs bloed bij.” “Laten we daar maar niet direct van uitgaan. Ik zal Floortje eerst eens onderzoeken. ”zei ik in een poging haar een beetje gerust te stellen.

Bij het onderzoek viel op dat Floortje wat kleine nieren had en een heel volle blaas. “Drinkt ze meer de laatste tijd? Vroeg ik. “Nu u het zegt, inderdaad”, ze zit op het aanrecht en likt aan de druppende kraan. En van de week zag ik haar uit de bloemenvaas drinken. Dat doet ze anders nooit.” Zei ze. Ik denk dat het nuttig is om een bloedonderzoek te doen zodat we misschien een oorzaak voor deze klachten kunnen vinden. “Denkt u dan toch dat ze maagkanker heeft?” zei ze met een angstige ondertoon in haar stem. “Nee hoor, dan zouden we eerder een echo van de buik willen maken of een röntgenfoto.” sprak ik.

Uit he bloedonderzoek bleek dat de nierfunctie gestoord was. Bij de oudere kat komt dit regelmatig voor. Als meer dan 75% van de nieren niet meer werkt zien we pas afwijkingen in het bloed. Gelukkig konden we Floortje helpen. Drie dagen was ze op de praktijk voor een continu infuus. Daarna waren de nierwaardes gedaald en kon Floortje nog een lange tijd met medicatie en dieet een prima leven leiden.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd