Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Orthopedie

Spieren, gewrichten en botten. Alles wat uw dier gebruikt om goed te kunnen bewegen, valt onder orthopedie. Als uw dier niet meer goed beweegt, is verder onderzoek noodzakelijk. Uw dier wordt gehoplpen door orthopedisch specialist Franc Viehoff op onze locatie in Schagen.

Dierenarts-specialist orthopedie

Onze dierenartsen voeren dagelijks verschillende operaties uit, maar soms is een ingreep zo gecompliceerd dat er een specialist nodig is. Hiervoor werken wij samen met dierenarts-specialist Franc Viehoff, een chirurg die vooral orthopedische behandelingen en onderzoeken doet.  

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een operatie van een gescheurde kruisband of een gecompliceerde botbreuk. Na negen jaar in de specialistische kliniek van de opleiding Diergeneeskunde in Utrecht gewerkt te hebben, is hij al 15 jaar als zelfstandige chirurg op verschillende plaatsen in het land werkzaam. 

Afspraak maken bij dierenarts-specialist

Als wij vaststellen dat uw huisdier een operatie bij een specialistische chirurg nodig heeft, zullen we in overleg met u een operatie bij ons in de praktijk door Franc Viehoff inplannen. Afhankelijk van de ernst van de ingreep kan hiervoor vaak binnen enkele dagen tot weken een afspraak gemaakt worden. Hierdoor hoeft u niet met uw huisdier naar een specialistenkliniek ver van huis, en kunt u gewoon naar uw vertrouwde dierenkliniek in Schagen. Ook als u normaal gesproken bij AniCura Pasteurstraat in Den Helder komt, vindt de afspraak met Franc Viehoff plaats in Schagen.  

Operaties die Franc regelmatig doet:

  • Ingewikkeld botbreuken bij honden en katten 
  • elleboogoperatie wanneer uw hond last heeft van elleboogdysplasie 
  • knieoperaties zoals een TTA- of TPLO-operatie bij gescheurde kruisbanden, kreupelheid of andere knieproblemen. 
    bekkenkanteling
  • heupoperatie als gevolg van een ongeluk of heupdysplasie 

Vragen

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de verschillende orthopedische behandelingen en diensten? Neem dan contact op met ons op. 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd