Kim Weymans
Paraveterinair

Kim Weymans

Paraveterinair

Kim Weymans

Expertise

  • Preventieve zorg

Ik ben Kim Weymans en werk op twee vestigingen van AniCura Hoofddorp. Om precies te zijn op de klinieken aan de Hoofdvaart en de IJweg.

Over mijn werk

Als paraveterinair leer ik nog elke dag op de klinieken. Ik ben in 2016 in dienst getreden nadat ik hier stage heb gelopen. Dit ging zo goed dat ik nog tijdens mijn opleiding (met succes afgerond!) aan het Groenhorst in Barneveld al in dienst ben getreden.

Op het moment volg ik nog geen nascholing omdat ik nog niet zo lang paraveterinair ben en nog genoeg te leren heb in de praktijk.

Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de nazorg van de patiëntjes. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik u een tijd na de operatie bel om te vragen hoe het inmiddels met uw hond, kat of ander huisdier gaat.

Toch weer met dieren gaan werken

Toen ik 12 was wilde ik al iets met dieren doen. Hierdoor kwam ik bij het Wellant College terecht. Uiteindelijk tóch andere keuzes gemaakt. Maar na jaren in de horeca te hebben gewerkt, begon het werken met dieren toch weer te kriebelen.

De combinatie van werken met huisdieren en eigenaren vind ik erg leuk. Ook het helpen met assisteren tijdens operaties is erg interessant.

Horecatijger

Zelf heb ik twee poezen. Ze heten Suits en Popje. Daarnaast heb ik sinds kort een nieuwe hobby! Dat is het haken van dierenknuffeltjes.

Ook vind ik het erg leuk om creatief bezig te zijn voor huwelijkscadeautjes of het maken van luiertaarten.

De horeca kan ik nog steeds niet helemaal los laten. Op het moment werk ik daarom ook nog achter de bar bij een tennisvereniging.

Ik vind de afwisseling tussen het dieren verzorgen en het werk achter de bar erg leuk.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd