Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Annemijn Hut
Paraveterinair

Annemijn Hut

Paraveterinair
Paraveterinair
Annemijn Hut
Paraveterinair

Mijn naam is Annemijn Hut en ik werk als paraveterinair bij AniCura DC Hopmans. 

Opleiding en achtergrond

Van jongs af aan ben ik altijd al met dieren in de weer geweest. Het was dan ook al snel duidelijk dat ik "later" iets met dieren wilde gaan doen. Tijdens mijn studie diermanagement kreeg ik de mogelijkheid om een versnelde "cursus" te volgen tot paraveterinair en dit heb ik toen gedaan omdat dit mij toen erg aansprak. Na mijn eerste stage kwam ik er al snel achter dat ik het werken in een dierenartspraktijk heel erg leuk vond! Daarom was de keuze voor paraveterinair snel gemaakt! 

Mijn werk

De diversiteit aan werkzaamheden is iets wat mij erg aanspreekt in mijn werk. Ik vind het leuk om iedere dag weer wat anders te doen. De ene dag vind je mij aan de balie of de telefoon en de andere dag help ik onze dermatoloog of heb ik mijn eigen spreekuur.

Assistentenspreekuur

Op de maandagochtend heb ik mijn eigen assistentenspreekuur. Op dit spreekuur doe ik onder andere de artrosepoli en zijn we ook bezig om een nierconsult op te starten. Ik vind het daarom ook belangrijk om mijn kennis op het gebied van artrose en nierpatiënten up-to-date te houden.

Dermatologie

Op donderdag zit ik vaak vast aan Chantalle, onze dermatoloog. Haar assisteer ik met alle huidpatiënten. Ik probeer mijn kennis over dermatologie up to date te houden zodat ik Chantalle hierbij goed kan assisteren. Dit vind ik erg leuk en interessant omdat dit gebied erg in ontwikkeling is en er steeds weer nieuwe inzichten zijn. Door deze ontwikkeling en inzichten goed te volgen hopen we onze huidpatiënten goed te kunnen behandelen en begeleiden. Daarnaast is het erg fijn om te zien hoe je deze huidpatiënten van hun klachten af kunt helpen.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden bij mijn jonge paint horse (Faey). Haar ben ik aan het beleren in het western rijden. En natuurlijk hou ik er van om tijd door te brengen met mijn gezin bestaande uit mijn vriend, mijn bonuszoon en ons dochtertje! 

Bij ons gezin horen ook twee herders, een tervuerense herder (Mika) en een Duitse herder (Google). Mika heb ik al sinds mijn studententijd in Leeuwarden en is inmiddels al een bejaarde hond. In zijn jonge jaren heb ik IGP met hem gedaan maar inmiddels mag hij lekker genieten van zijn oude dag. Mijn vriend traint met Google (ook IGP) en draait ook wedstrijden met haar. 
Verder hebben we nog twee dwerg konijntjes (Truus en Henk).

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd