Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Zwijgen is goud!

Net als in het dagelijks leven kan je bij ons dingen als het ware afroepen. Roep een keer “er is nog geen spoedje geweest vandaag” en binnen een kwartier stopt er iemand met gierende banden voor deur, zo lijkt het.

Enkele weken terug was mijn vrouw een echo aan het maken van een fret. Zij is met de echoscanner handiger dan wie dan ook bij ons op de kliniek, het is niet voor niets dat er op de eerste echo van onze oudste (23 jaar) in de rechterbovenhoek van de print “Dierenkliniek Ermelo” is te lezen…..

De fret werd verdacht van een lymfoom, een lelijke ziekte die onder andere de lever kan aantasten. Vroeger werden dan dieren geopereerd waarbij de buik werd geopend en een weefselmonster werd genomen om de ziekte te bewijzen. Nu wordt het betreffende orgaan op de korrel genomen met de echo en onder deze begeleiding wordt een naald ingebracht voor het verkrijgen van een weefselmonster. Veel minder belastend voor het dier en voor de portemonnee van de eigenaar.

De fret gedroeg zich voorbeeldig en al snel rees het idee van een fotomomentje want tenslotte was dit geen dagelijkse gebeurtenis. Mijn vrouw Martine wilde wel poseren want dit was de liefste fret van wereld gebleken bij het onderzoek zei ze.

Een razende reporter was snel gevonden, met het toestel in de hand was ze getuige van het feit dat de fret nog even, compleet onverwacht, flink in Martine’s vinger ging hangen. Soms is zwijgen goud!

 

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd