Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Komt wel goed schatjeā€¦

Het is weer de tijd dat puppies het leven van hun baasjes op de kop zetten. De rust in huis wordt compleet verstoord door de nieuwe huisgenoot. Afhankelijk van het ras gaat dat gepaard met meer of minder kabaal. Overmatige energie wordt afgereageerd op meubels, schoenen of speelgoed. Ze eten van alles op en soms leidt dat tot grote problemen, het lijkt wel alsof je ogen in je achterhoofd moet hebben. Niet zelden gaat het buiten mis, even een moment van onachtzaamheid en de botsing tussen pup en auto is daar.

Van de week kwam er een klein maar dapper pupje binnen, de probleemlijst omvatte onder andere verbrijzeld bovenbeen, 5-voudige bekkenbreuk en verlies van contact tussen bekken en wervelkolom. Het dier verkeerde in shock en de behandelend collega moest alle zeilen bijzetten om het pupje in leven te houden. Al snel werd duidelijk dat de eigenaren, een moeder met 3 kinderen, al recent het nodige leed hadden meegemaakt, kortom het verlies van de pup kon er echt niet meer bij. Het hele team was dan ook vast besloten om het onderste uit de kan te halen om het pupje te redden. Onder zulke omstandigheden ontstaat er snel een band en vele bezoekjes aan de opname vonden plaats en menig traantje vloeide. Terwijl mama zich in tranen van het hok afwende zag ik het negenjarig zoontje met zijn handje over moeders rug aaien, onwillekeurig moest ik aan de reclame denken: “komt wel goed schatje….”

 

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd