Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Johanna Huizinga
Paraveterinair

Johanna Huizinga

Paraveterinair
Paraveterinair
Johanna Huizinga
Paraveterinair

Allround paraveterinair

In 2003 begon ik mijn carrière als paraveterinair na een switch van lerares in het onderwijs. Ik volgde een cursus dieren EHBO die Annemarie gaf. Daarna leek het mij leuk om de opleiding tot paraveterinair te volgen. Sinds mijn afstuderen werk ik met veel plezier in de dierenkliniek AniCura Zuidlaren als allround paraveterinair. Naast mijn leuke in de kliniek, werk ik weer af en toe in het onderwijs.

Operaties

Mijn passie ligt bij het assisteren tijdens operaties. Samen met Tom voeren wij de laparoscopische sterilisaties in de kliniek uit.

Dfender en de vier katten

Ik heb een flatcoated retriever, Dfender, en vier katten. Petit is met haar 2,6 kilo een knuffelbeertje, maar toch wel een draakje naar de rest van de poezen. Cookerpoes is een zachtaardige oudere dame die het liefst slaapt en het buiten eng vindt. Daarnaast zijn er de zusjes Ogie en Dametje. Dametje mist haar linkeroog vanwege de niesziekte. Als laatste heb ik nog drie kippen rondlopen die mij dagelijks van een scharreleitje voorzien.

Vrijwilligerswerk en hobby’s

Ik ben oprichter van een werkgroep die een gebied beheert om de biodiversiteit daar te herstellen en te behouden. Ook ben ik vrijwilliger bij de uilenwerkgroep IVN Zuidlaren en Het Boerenbuitengebied.

Ik ben graag in de tuin bezig om het zo diervriendelijk mogelijk in te richten. Verder fotografeer ik soms, en dan met name dieren. In mijn vorige carrière stond ik voor de klas van een basisschool en die passie is ook nog niet uitgedoofd.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd