Dierenarts Tobias van der Vlerk
Dierenarts

Tobias van der Vlerk

Dierenarts chirurgie 

Contactgegevens

Dierenarts
Tobias van der Vlerk
Dierenarts chirurgie 

Expertise  

  • Chirurgie
  • Orthopedische chirurgie
  • Spoed
  • Intensieve zorg 

Opleiding  

  • Diergeneeskunde 

Vanaf 2022 werk ik twee dagen per week als dierenarts chirurgie en orthopedie bij AniCura de Tweede Lijn. Door middel van opleidingen, zowel nationaal, als internationaal en door regelmatig samen te werken met een specialist chirurgie, heb ik mij de afgelopen jaren verder in de chirurgie weten te ontwikkelen. 

Waar mijn passie voor dieren begon  

Van jongs af aan ben ik veel met dieren geweest. Op de boerderij, waar ik ben opgegroeid, liepen honden, katten, kippen, paarden, schapen en varkens. Mijn ouders vonden het belangrijk dat mijn broer en ik ook de dieren verzorgden. Zo leerde ik op jonge leeftijd al veel over verschillende dieren. 

Chirurgie, interne geneeskunde en orthopedie  

Ik heb een verdieping chirurgie gevolgd aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast heb ik mij ontwikkeld in de interne geneeskunde. Bij de spoedkliniek in Amsterdam, tegenwoordig het Medisch Centrum voor Dieren, heb ik veel geleerd over intensieve zorg en spoedpatiënten. Een andere expertise van mij is orthopedie. Op mijn werkdagen bij de Tweede Lijn breng ik heel wat uurtjes door in een operatiekamer. 

Mijn eigen beestenboel  

Ik heb naast een hond, die Bolle heet, een kat genaamd Schurfie en drie geiten, twee ezels, een paard en een pony. Als ik niet in de kliniek ben, ben ik graag actief bezig. Zo doe ik aan adventure racen, trailrunnen, paardrijden en survival.  

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd