Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Rozemijn Zwol
Dierenarts

Rozemijn Zwol

Dierenarts
Rozemijn Zwol

Mijn naam is Rozemijn Zwol en ik werk als dierenarts bij AniCura Breda. 

Opleiding en achtergrond

Ik heb diergeneeskunde gestudeerd aan Universiteit Utrecht. Ik wilde altijd al graag met dieren werken. Toch heb ik lang gedaan over mijn studiekeuze, voornamelijk omdat ik opereren eng vond. Nu ben ik daar helemaal overheen en sta ik ook in de operatiekamer! 

Mijn werk

Dieren kunnen niet voor zichzelf praten en daarom vind ik het belangrijk om als mens zo goed mogelijk voor ze te zorgen. Dierenarts zijn is een erg uitdagend en afwisselend beroep. Geen een dag is hetzelfde en je kan altijd door blijven leren. Daarnaast is het erg mooi om dieren na een behandeling op te zien knappen.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd doe ik aan dansen en ben ik vrijwilliger bij de dierenambulance.

Ik heb een hondje (Luna) en een kat (Lizzy). Zelf vind ik het altijd erg gezellig als huisdieren lekker op schoot of naast je komen liggen. Helaas is mijn eigen kat niet zo. Ze is vooral in de zomer veel buiten te vinden en komt alleen thuis voor haar eten. Mede om deze reden ben ik sinds 2020 pleeggezin voor kittens van het dierenasiel. Ik geniet enorm van het opvangen van deze kleintjes en het is erg dankbaar werk. Daarmee kan ik wel hele dagen knuffelen!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd