Faciliteiten

We staan voor een persoonlijke aanpak, en zorg voor uw kat in overleg.

LET OP: onze huisregels (klik hier) zijn erg belangrijk

Zonder onze huisregels na te leven kunnen we uw kat helaas niet ontvangen.

Laten wennen

Luisteren naar de kat

Afhankelijk van de kat, laten we katten eerst wennen, en de hokken dicht. Op het moment dat we de kat verzorgen (lees: het hok schoonmaken, eten geven, medicatie, etcetera), kan hij het hok verlaten. Op zo’n moment merk je snel of een kat goed gaat met de andere katten en dus of we de kat in de groep laten. Ook merken we zo of een kat hier zelf behoefte aan heeft.

Vrijheid

Naar eigen wens

Uiteindelijk laten we over het algemeen de hokken open staan. Sommige slapen in de boom, andere het liefst op de stoel. We proberen katten zo veel mogelijk los te laten, tenzij er een chagrijnige bij zit, die kan gedurende het verblijf bijvoorbeeld in een dubbel hok zitten, om zo gescheiden te zijn, maar toch wat meer ruimte te hebben.

Uitzonderingen hierbij zijn katten die in quarantaine moeten of een voedselallergie hebben.

Alles gaat in overleg met de eigenaar, maar bij een langer verblijf gaat katten ‘s avonds niet standaard in een eigen hok bij langer verblijf. Dat is wel zo prettig voor katten die willen bewegen, vaak juist 's nachts.

Incidenten

We streven ernaar om katten in harmonie de verblijfsperiode door te laten komen. Maakt u zich geen zorgen: incidenten maken we zeer zelden tot nooit mee; daar zorgen we op verschillende manieren voor.

  • Laten wennen
    We zien door goed te ‘laten wennen’ (lees hierboven) zelden tot nooit conflicten. Die kunnen we goed voorkomen. 
  • Los als het kan
    We laten katten de omgeving verkennen als ze het zelf aandurven, waarbij we direct merken als het niet goed gaat. Uitzondering: katten die in quarantaine moeten of een voedselallergie hebben.
  • Luisteren
    In het geval van een conflict horen we dit direct in de kliniek - we snellen dan naar het kattenhotel.

Zorglijst

We werken met een schema waarin we verschillende belangrijke zaken noteren.

  • Eten/drinken
  • Urine/ontlasting
  • Medicatie
  • Opmerkingen

Per kat wordt dit nauwgezet bijgehouden. We kijken in elk geval 2 keer per dag naar elke kat en hoe het er in ons kattenhotel aan toe gaat.

Katten samen?

Twee katten van één eigenaar kunnen, indien gewenst, samen in een groter hok verblijven.

Medicijnen

Door onze nauwe verbondenheid met de dierenkliniek staat goede zorg bij ons hoog in het vaandel.

Een kat met diabetes heeft bijvoorbeeld insulineprikken nodig, of heeft door andere problemen andere medicatie nodig, kan dat in ons kattenhotel worden toegediend. Dit wordt extra in rekening gebracht.

Bijzonder dieet

U kunt ons uw kat ook dieetvoer laten geven.

Welke dieetvoeding?

Een eigenaar neemt meestal zelf dieetvoeding mee wanneer dit nodig is. Zakken dieetvoeding kunt u eventueel bij de dierenkliniek (bij)kopen. Dan komt er een aparte rekening vanuit de dierenkliniek.

Voedselallergie

Een kat met een voedselallergie mag niet van het voer van een andere kat eten. Die moeten vast in het hok blijven zitten. We halen het schot tussen twee hokken er tussenuit, zodat uw kat meer ruimte heeft en van een dubbel hok gebruik kan maken.

In quarantaine en zieke dieren

Als een kat bijvoorbeeld niesziekte heeft of een andere zeer besmettelijke ziekte, kunnen we in overleg ook een bijzonder verblijf in ons kattenhotel proberen te verzorgen. Let op: hierin kunnen we helaas niets garanderen; zo'n quarantaine is een bijzondere situatie.

Tarieven

Bent u benieuwd naar de tarieven in ons kattenhotel? Neem contact met ons op.

Foto's

 

Speeltjes

 

Verstopplek: de kast

 

Stoel, bomen

 

Krabpaal

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.