Hans Nij Bijvank
Dierenarts

Hans Nij Bijvank

Dierenarts, Praktijkmanager
Dierenarts
Hans Nij Bijvank
Dierenarts, Praktijkmanager

Begeleiding melkveebedrijven

Toen ik klein was logeerde ik bij ooms en tantes die boer waren. Thuis hadden we geen boerderij, dus ben ik dierenarts geworden. Mijn werk bestaat voor het grootste deel uit bedrijfsbegeleiding van melkveebedrijven. Hierbij bezoek ik elke twee tot vier weken het bedrijf.

Naast mijn vaste werk zoals drachtigheidsonderzoek en het enten van koeien en kalfjes bespreek ik met de veehouder vooral hoe we diergezondheidsproblemen kunnen voorkomen.

Natuurlijke landbouw

Regelmatig geef ik cursussen over kruidenrijk grasland, de transitieperiode en uiergezondheid. Aan dierenartsen in Nederland geef ik Koe management trainingen. Na deze training kunnen zij het zogenaamde Koe Kompas uitvoeren op melkveebedrijven. Ik verdiep me ook graag in het bodemleven, omdat een gezonde bodem belangrijk is voor een goede diergezondheid.

Mijn dieren en hobby’s

Thuis heb ik ook een aantal dieren. Twee varkens, drie kalveren, teckel Bartje en poes Anouk. Zo ben ik toch nog een beetje boer geworden. In mijn vrije tijd maak ik graag muziek, schilder ik en hou ik me bezig met timmeren. Pingpongen is ook een fijne hobby. 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd