Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Richard van Dortmont
Dierenarts

Richard van Dortmont

Dierenarts
Richard van Dortmont

Expertise

  • Management

Mijn naam is Richard van Dortmont en ik ben senior dierenarts bij AniCura Hoofddorp. Ik werk op beide vestigingen die ik als ondernemer en leidinggevende heb opgestart. De laatste jaren heb ik mijn leidinggevende taken overgedragen en richt ik mij meer op de reden waarom ik dierenarts ben geworden; het helpen van mens en dier.

Operaties

In alle jaren dat ik werk heb ik vele operaties uitgevoerd en onder de knie gekregen. Als je kijkt hoeveel dierenartsen in Nederland dit doen is dit eigenlijk best bijzonder.

Eigenlijk is geen operatie te gek, maar ik vind wel dat bepaalde operaties door erkende specialisten moeten worden uitgevoerd. Omdat je nu eenmaal niet alles zelf optimaal kan uitvoeren op het gewenste niveau en je hier veel en vaak mee bezig moet zijn. Daar komt de taak van de specialist naar voren. Ik vind het fijn dat er bij AniCura zoveel erkende specialisten werken die ingewikkelde procedures goed en kundig uitvoeren en dat we goed met ze kunnen samenwerken.

Nascholingen

De nascholingen zijn erg divers: van gebit tot hartproblemen tot echo's. Daar waar we de patiënten zoveel mogelijk zorg volgens de laatste inzichten kunnen geven volg ik als het mogelijk is nascholingen.

Vrije tijd

Mijn gezin bestaat uit mijn lieve vrouw, 3 volwassen zoons, 3 honden (een oude teckel Madelief, een Maltipoo King en een dwergpoedel Lio en 2 katten (De Ragdolls Evi en haar zoon Boris).

Mijn grootste hobby is varen met onze sloep hiermee ervaar ik mijn grootste rust en plezier.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd