Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Kim Weymans
Paraveterinair

Kim Weymans

Paraveterinair
Kim Weymans

Expertise

  • Preventieve zorg

Ik ben Kim Weymans en werk op twee vestigingen van AniCura Hoofddorp.

Over mijn werk

Als paraveterinair leer ik nog elke dag op de klinieken. Ik ben in 2016 in dienst getreden na mijn stageperiode in de kliniek. Dit ging zo goed dat ik nog tijdens mijn opleiding (met succes afgerond!) aan het Groenhorst in Barneveld al in dienst ben getreden. Ik ben een allround medewerkster in de praktijk, maar ik vind helpen tijdens de chirurgie het leukste om te doen. Ook komt u bij mij terecht als uw dier wordt geadviseerd om af te laten vallen. We maken dan een plan van aanpak voor uw huisdier om weer op het juiste gewicht te komen en te blijven. Ook de paraveterinair consulten vind ik erg interessant om te doen en zal ik altijd uw dier even extra aandacht geven door middel ze bijvoorbeeld op de weegschaal te zetten of naar het gebit te kijken. Hier mag u natuurlijk ook altijd om vragen bij mij of één van mijn collega's.

Toch weer met dieren gaan werken

Toen ik 12 was wilde ik altijd al iets met dieren doen, waardoor ik bij het Wellant College terecht kwam. Uiteindelijk tóch andere keuzes gemaakt qua opleidingen. Na een aantal jaar in de horeca te hebben gewerkt, begon het werken met dieren toch weer te kriebelen. De combinatie van werken met huisdieren en eigenaren vind ik erg leuk.

Iets over mijzelf

Ik ben opgegroeid met zowel honden als katten, maar door mijn persoonlijke thuissituatie is het voor mij makkelijker om katten te houden i.p.v. een hondje. Samen met mijn vriend wonen wij nu in Zaandam en zijn wij een samengesteld gezin van 3 katten. Twee poezen van mij; Suits en Popje en één poes van mijn vriend; Lacy. Na een rustige kennismaking tussen de drie gaat het gelukkig goed samen. Hoewel Popje af en toe een beetje de deugniet is in huis.

Daarnaast ben ik een fanatieke sporter en het liefst in de buitenlucht; Tennis, skeeleren, wandelen, maar ook zal ik vanuit Zaandam ook wel is op de racefiets naar de praktijk komen. In de winter of met regen ben ik dan te vinden op onze zolder waar we een crosstrainer, krachtstation en een Tacx hebben staan.

Tot ziens in de praktijk of aan de telefoon!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd