Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Brigitta Koorda
Dierenarts

Brigitta Koorda

Dierenarts
Brigitta Koorda

Ik ben Brigitta Koorda en werk sinds medio 2022 bij de vestigingen van Anicura Hoofddorp. Mijn opleiding heb ik gevolgd in België bij de faculteit diergeneeskunde van Gent, waar ik in 2017 ben afgestudeerd..

Niet achter een bureau

Ik zocht werk met veel afwisseling en uitdaging, zeker geen repetitief werk achter een bureau. Ik vond dit in de diergeneeskunde. Ik houd ervan dat ik het ene moment van de dag in de spreekkamer te staan en consulten te doen, maar dan weer het andere moment achter in de operatiekamer te staan voor steriele operaties of gebitsbehandelingen. Het werken met dieren en nauwe contact met mensen maakt dit werk nog leuker.

Medische beeldvorming

Ik volg geregeld nascholingen op veel verschillende vlakken, maar op de medische beeldvorming, echografie en radiologie, leg ik me nog net wat meer op toe. Naast de buikecho’s zijn we nu dan ook begonnen met het aanbieden van (beperkte) hartecho’s die ik zelf uit voer.

Huisdieren

Momenteel helaas nog maar 1 kat in huis, mijn kater Milo, die ondertussen ook al onder de senioren valt. Ik had een geweldig lieve Beagle rond lopen, maar die heb ik helaas moeten laten gaan. Met al die leuke honden in mijn spreekkamer kriebelt het af en toe wel weer om een nieuwe hond te nemen!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd