Chirurgie bij het Medisch Centrum voor Dieren

Sommige operaties zijn ingewikkelder, waardoor er meer ervaring en kennis in chirurgie nodig is. Hiervoor verwijst uw dierenarts u door naar een ziekenhuis voor dieren. De ervaren chirurgen van het Medisch Centrum voor Dieren helpen u graag verder. Met een modern uitgeruste operatiekamer, narcose op maat en de laatste technieken staat veiligheid en kwaliteit bij ons voorop.

Heel professioneel, nemen de tijd, geven duidelijke informatie en zijn persoonlijk. Zowel artsen als assistenten, ook in de vervolgfase na een operatie.

Cassandra via Google Reviews

Chirurgie bij AniCura's Medisch Centrum voor Dieren

De specialisten weke delen chirurgie doen operaties aan alle organen of belangrijke structuren in de hals, borst, buik en het gebied rondom de anus en vulva.

Zo kun je bij ons ook een afspraak maken voor de “poep-poli” als uw hond of kat problemen heeft met de ontlasting. Maar ook bij de KNO-poli, de urologiepoli of de oncologische chirurgiepoli.

Chirurgie aan botten en het zenuwstelsel wordt gedaan door een orthopedisch chirurg of neurochirurg. Onze specialisten chirurgie hebben ruime ervaring met onder andere:

  • larynxparalyse en -collaps
  • hernia perinealis
  • hernia diafragmatica
  • maagkanteling
  • longchirurgie
  • darmproblemen
  • verwijdering van tumoren
  • ureterstenen
  • BOS syndroom

Hernia operatie

Één "hernia operatie" bestaat in feite niet. Een hernia kun je onderverdelen in grofweg twee catgegoriën: de hernia perinealis, samen met een hernia diafragmatica (middenrif hernia) en daarnaast de rughernia of nekhernia. Die laatste hebben te maken met de botten en vallen dus onder orthopedie, wat binnen de diergeneeskunde een ander deelgebied is. Voor de hernia perinealis en hernia diafragmatica kunt u bij de dierenarts-specialisen wekedelenchirurgie van AniCura MCD terecht.

De laatste kennis en moderne apparatuur

Bij het MCD werken alleen dierenarts-specialisten. Naast veel ervaring en specialistische kennis werken wij met de beste apparatuur om zo uw dier snel te helpen met de allerbeste zorg. 

Bij spoed

Heeft uw dier een ongeluk gehad, of is uw dier in levensgevaar door bijvoorbeeld een darmafsluiting, middenrifscheur of bloeding van de milt? Uw dierenarts kan dan direct contact met ons opnemen om uw dier naar ons te verwijzen.

Wanneer naar de chirurg?

U kunt alleen met een verwijzing van uw dierenarts terecht bij onze afdeling chirurgie. Uw dierenarts kan beoordelen of het nodig is dat wij uw dier behandelen. U kunt zelf ook uw dierenarts vragen of verwijzing mogelijk is.

Waarom naar een ziekenhuis voor dieren

Net als bij mensen, kunnen dieren voor complexe zorg verwezen worden naar een ziekenhuis voor dieren: een verwijscentrum. Hier werken dierenarts-experts of dierenarts-specialisten met veel kennis en ervaring in een bepaald vakgebied. Ontdek in deze video hoe de diergeneeskunde in Nederland eruit ziet, en hoe u de beste zorg voor uw dier vindt. Vragen of twijfels? Neem gerust contact met ons op. 

Bekijk ook: Zorg Wijzer

Vragen of advies?

Twijfelt u, of heeft u vragen heeft over mogelijke operaties of kosten? Neem dan gerust contact op met ons, we helpen u graag.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd