Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Febe Schraepen
Paraveterinair

Febe Schraepen

Paraveterinair
Febe Schraepen

Hallo ik ben Febe Schraepen en ik werk als paraveterinair bij AniCura Maastricht. 

Achtergrond en opleiding

Ik heb Agro- & Biotechnologie gestudeerd met als afstudeerrichting Dierenzorg in Hogeschool Vives te Roeselare in België. De studie zelf trok mij ook enorm aan, omdat ik de dierengeneeskunde gewoon erg interessant vind. Als kind keek ik naar de tv programma's "dieren in nesten" en las ik zo veel mogelijk wetenschappelijke boeken en artikels over dierengeneeskunde die ik maar kon vinden. Het is een veld dat nog steeds volop in ontwikkeling is en dat maakt het interessant.

Tijdens deze studie ben ik veel bezig geweest met katten en hun stressbeleving. Daarin volgde ik verschillende cursussen omtrent kattengedrag, kattenhuisvesting en katten in de praktijk. 

Mijn werk

Het leukste is dat ik elke dag het gevoel heb dat mijn werk een wezenlijk verschil kan maken voor dieren en hun eigenaren. Al is het maar iets kleins, als iemand aan de telefoon gerust kunnen stellen. Het maakt dat ik elke dag naar huis ga met een gevoel van tevredenheid. Daarnaast is mijn werk elke dag anders, daardoor blijft het altijd een uitdaging, kan ik met dieren werken, zijn de collega's in dit veld altijd leuke mensen en kom ik steeds thuis met interessante verhalen. 

Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar katten, maar ik heb ook nascholingen gevolgd omtrent beeldvorming. Dit ging niet over het interpreteren van resultaten maar over het onderhoud en de veiligheid van de toestellen. Zodat de RX, echo, etc. in optimale staat kunnen blijven en diegene die ermee werken dit veilig kunnen doen.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd ga ik graag lange wandelingen maken, zit ik bijna elk jaar een periode in India en lees ik een groot aantal boeken. Thuis heb ik 2 katten (Mannie en Molly), broer en zus, die erg hard verwend worden. Ik ben opgegroeid met katten thuis en zou het niet anders willen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd