Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Sophie Hamelink
Dierenarts

Sophie Hamelink

Dierenarts
Dierenarts
Sophie Hamelink
Dierenarts

Wie ben ik

Ik ben Sophie en ben werkzaam als dierenarts bij AniCura Dierenziekenhuis Breda; Breda – Ginneken. Ik heb diergeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Antwerpen (Bachelor) en Gent (Master), optie kleine huisdieren.

Expertise

Ik heb een expertise in katten. Kattengeneeskunde is wat mij erg aanspreekt. Ik heb bijna 5 jaar ervaring als opvanggezin voor voornamelijk bange volwassen katten. Sinds maart 2023 volg ik het Graduate programma van AniCura. Interne geneeskunde vind ik erg interessant en daarmee gaat ook echografie gepaard. Waar ik kan, volg ik online webinars, overleg ik casussen met ervaren collega's en kijk ik mee met echo's bij collega's op de praktijk waar ik werk. Het mooiste aan mijn werk vind ik het verschil kunnen maken voor een dier, elke dag weer. Dieren beter maken en zo lijden voorkomen. Binnen onze kliniek ben in de 'Cat Advocate' voor onze Cat Friendly Clinic certificatie. Dat betekent dat ik het programma vertegenwoordig en ervoor zorg dat de kattenvriendelijke normen continu worden nageleefd in onze kliniek.

Opvangkatten

Zelf heb ik geen eigen dieren, maar heb bijna alle dagen van het jaar 1 of meerdere opvangkatten in huis. Vaak dus bange katten (kittens en volwassenen). Ik heb 2 ''kattenkamers'' in mijn huis waar de bange katten beginnen en zodra ze sociaal zijn, mogen ze los door het hele huis lopen en zelfs in onze catproof afgesloten tuin. Zodra ze sociaal en gezond genoeg zijn voor plaatsing, zoek ik een gouden mandje voor ze en wanneer de perfect match is gevonden, mogen ze vertrekken zodat ik de volgende weer kan helpen. Ik heb er zo al inmiddels 60 herplaatst en stuk voor stuk voelt het nog alsof het ook toch nog een beetje mijn katten zijn.

Wanneer ik veel vrije tijd heb, vind ik het leuk om in de tuin te werken of lekkere recepten te koken.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd