Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. In de Senior check zit lichamelijk onderzoek en uitgebreid laboratoriumonderzoek. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Miranda Swierstra
Dierenarts

Miranda Swierstra

Dierenarts
Miranda Swierstra

Ik ben Miranda Swierstra opgegroeid en inmiddels weer woonachtig in Bolsward. Na het behalen van mijn vwo diploma op het Bogerman hier in Sneek ben ik een jaar gaan reizen in Nieuw Zeeland en Australië. Na deze prachtige reis heb ik mij gestort op de studie Diergeneeskunde in Utrecht. De keuze om dierenarts te worden kwam niet van een vreemde. Zowel mijn beide ouders als mijn oom en tante zijn dierenarts. Ik wist als geen ander wat het werk inhield en heb nooit anders gewild dan met dieren én mensen te werken. Na mijn afstuderen ben ik teruggekeerd naar Friesland en eerst een jaar werkzaam geweest in Franeker. Na een mooi aanbod om mijzelf verder te ontwikkelen en te verdiepen in de diergeneeskunde ben ik gaan werken bij AniCura Sneek.

Tijdens mijn studie was ik altijd erg fanatiek en wilde ik niks missen. Ik was dan ook vaak bij symposia en lezingen aanwezig of ik hielp mee met de organisatie daarvan. Verder heb ik in verschillende commissies gezeten en speelde ik rugby bij de Veterinaire Studenten Rugby Club. Mijn interesse gebied is erg breed en ik ben altijd bereid om mijzelf verder te ontwikkelen. Bij AniCura Sneek ga ik mijzelf verder ontwikkelen in de chirurgie en de orthopedie en zal ik hierin ook geregeld nascholing volgen. Ook de internistische patiënten, de puzzelstukjes, vind ik een leuke uitdaging. Hierover sparren met collega’s brengt mij tot een hoger niveau. Graag kom ik sámen met de eigenaar tot een passend plan in het belang van het dier, want geen dier of eigenaar is gelijk en daarbij hoort dus ook een individuele persoonlijke benadering.

Opgegroeid in een dierenartsen familie heb ik altijd dieren om mij heen gehad. Ik ben vroeger erg fanatiek geweest in de paardensport. Momenteel ligt het paardrijden op een lager pitje, maar ben ik nog steeds meerdere keren per week op het paard te vinden. Verder fok ik samen met mijn vader af en toe een veulentje om zo de merrielijn die mijn “pake” heeft opgestart voort te zetten.

Daarnaast is sporten (en reizen) erg belangrijk voor mij. Het liefst ga ik dagelijks op de racefiets naar werk en ga ik samen met mijn Border Collie Ayla hardlopen langs het water. Verder ben ik zo’n 2x per week op het rugbyveld te vinden hier in Sneek en als het even kan ga ik graag een avondje salsa dansen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd