Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Ilse  Jonker

Ilse Jonker

Paraveterinair
Ilse Jonker
Paraveterinair

Al van jongs af aan hebben dieren de interesse van Ilse gehad. Vroeger hielp ze vaak mee op een boerderij waar ze een verzorgpony had. Later kreeg Ilse een hond waar ze cursussen meedeed en shows meeliep.

Expertise en interesse

In 1992 heeft Ilse haar diploma behaald bij het Groenhorst College in Barneveld. In dat jaar is ze meteen aan het werk gegaan als dierenartsassistente. Eerst vijf jaar in Leeuwarden in een gezelschapspraktijk en nu alweer 22 jaar bij Anicura Dierenkliniek De Waterpoort in Sneek.

Wat Ilse zo leuk aan dit beroep vindt, is dat geen dag hetzelfde is: elke dag ben je met andere werkzaamheden bezig.

Soms zit je bij de balie, dan help je met een operatie of verzorg je de dieren in de opname.

Wat Ilse ook erg leuk vindt is dat je heel veel met mensen omgaat. Je ziet dat mensen zo begaan zijn met hun dieren. Dat is heel mooi om te zien. Ook onroerend vaak.

Ilse is veel bezig met het opleiden van jonge, nieuwe collega’s en stagiaires. Door haar jarenlange ervaring kan ze hen veel leren.

Nascholing

Ilse volgt één tot twee keer per jaar nascholingen. Ze heeft het voedingscollege gevolgd via Royal Canin zodat ze heel veel over het voer kan uitleggen aan de klanten. Ook volgde ze een cursus communicatie samen met een aantal collega’s.

Thuis

Ilse woont met haar gezin op een woonboerderij dus er is een heleboel ruimte voor veel dieren. Voor de hobby houdt ze schapen en haar dochters hebben allebei een pony.

Zelf heeft Ilse twee paarden. Met haar ene paard rijdt ze wekelijks lessen en haar andere paard, inmiddels 26 jaar oud, staat lekker van haar pensioen te genieten.

Verder heeft Ilse nog drie ruwharige Jack Russels en een poes.

In Ilse haar vrije tijd vindt ze het leuk om lange wandelingen met haar hondjes te maken en samen met haar dochters bezig te zijn met de paarden en pony’s.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd