Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Emma van Soest

Emma van Soest

Dierenarts
Emma van Soest
Dierenarts

Mijn naam is Emma van Soest. Ik ben opgegroeid in oost Groningen en heb mijn gymnasium diploma behaald in Zwolle. Hierna ben in diergeneeskunde gaan studeren in Utrecht. In november 2015 ben ik afgestudeerd als dierenarts. Hierna ben ik als gezelschapsdierenarts aan de slag gegaan; eerst bij Ranzijn in Amersfoort, toen bij Ranzijn in Sneek. En sinds augustus 2017 dus bij AniCura Dierenkliniek de Waterpoort in Sneek.

Interesse en expertise

Tijdens mijn studie ben ik altijd erg actief geweest: zo heb ik geholpen om het symposium van diergeneeskundig studenten kring in 2011 te organiseren. Ook heb ik veel andere lezingen meegemaakt en georganiseerd. Daarnaast heb ik altijd veel interesse gehad in het doen van onderzoek. Ik ben dan ook erg trots dat het gelukt is om de resultaten van mijn onderzoekstage te publiceren.

Verder heb ik altijd veel meegeholpen op de kynologen club in Zwolle. Met onze eigen Flatcoated retrievers deed ik jachttraining. Ook zat ik in de evenementencommissie, die jaarlijks een behendigheidswedstrijd organiseert.

Daarnaast was ik in opleiding om puppycursus te mogen geven. En gaf ik, samen met een aantal andere docenten, de cursus kynologische kennis 1 en 2. Dit zijn de eerste cursussen die behaald moeten worden voor het worden van keurmeester op een hondententoonstelling.

Hier heb ik dus veel geleerd over alles wat met honden te maken heeft, van hondensport tot fokkerij.

Bij de Waterpoort heb ik een nieuwe uitdagende baan gevonden, waar ik veel mogelijkheden heb om diagnostiek te doen en therapie toe te passen. Ik ben breed geïnteresseerd binnen de diergeneeskunde, zowel de chirurgie als de internistische puzzels vind ik erg interessant.

Werken met de hond

We hebben thuis twee Flatcoated Retrievers en twee katten.

De oudste hond heeft onder andere zijn kaak gebroken gehad als puppy. Ik begrijp dus helemaal hoe het is om aan de andere kant van de onderzoekstafel te staan. Verder is het leuk om te werken met de hond, ik heb zowel apporteer werk gedaan met mijn retrievers, als behendigheid en andere cursussen.

Ik vind het leuk om te koken en te bakken. Ook houd ik van schaatsen, dus wat dat betreft ben ik in de juiste provincie terecht gekomen. Nu alleen nog vorst.

Afspraak of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak bij onze dierenkliniek? Neem contact met ons op. 

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd