Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Dierfysiotherapie bij Dierenziekenhuis Breda

Beweegt uw dier de laatste tijd moeilijker? Heeft uw dier een operatie gehad of heeft uw dier een blessure? Als nodig werken we in de behandeling samen met een dierfysiotherapeut.

Genezen én voorkomen

Een dierfysiotherapeut behandelt klachten aan de botten, gewrichten, spieren, pezen en het bindweefsel van uw dier. Ook de behandeling van de huid bij bijvoorbeeld littekenverkleving is mogelijk. Fysiotherapie werkt zowel genezend als preventief.

Femke van Hoeij

AniCura Breda werkt samen met de gecertificeerde dierenfysiotherapeute, dierenchiropractor en dierenosteopaat Femke van Hoeij. Femke werkt samen met én in overleg met onze dierenartsen bij AniCura Breda. Zo werken we samen aan de beste behandeling voor uw dier.

Neem voor vragen of een afspraak contact met ons op.

Waarom dierenfysiotherapie?

Een gezond dier kan zich soepel bewegen omdat alle onderdelen van het lichaam met elkaar in evenwicht zijn. Wanneer dit evenwicht verstoord wordt door een aandoening of een lichamelijke blessure van uw dier, wordt het dier ongelukkig of humeurig, heeft het pijn, kan het kreupel gaan lopen of kan het gedrag veranderen. Deze pijn is voor een baasje niet altijd merkbaar, omdat dieren pijn goed kunnen verbergen.

Dierenfysiotherapie kent verschillende behandelvormen en is geschikt voor alle dieren van elke leeftijd. Het kan een ook erg waardevol zijn in combinatie met een osteopathische behandeling. Vertoont uw dier ander gedrag? En/of beweegt uw dier moeilijker? Neem gerust contact op met ons.

Lees ook: dierfysiotherapie voor honden

Wat is dierenchiropractie?

Chiropractie bij huisdieren is een manuele therapie voor het behandelen van bewegingsbeperkingen (blokkades) in gewrichten in de hals, rug en poten/benen. Met de door handen uitgevoerde behandelingen wordt de werking van het zenuwstelsel en daardoor ook het functioneren van het dier direct positief beïnvloed.

Behandeling bij de dierenchiropractor

De chiropractor zoekt altijd naar de oorzaak van de bewegingsbeperkingen, waarbij voornamelijk wordt gekeken naar de relatie tussen de wervelkolom, het zenuwstelsel en de invloed daarvan op het lichaam.

Als onderdeel van het onderzoek worden de gewrichten, banden, spieren en pezen nader onderzocht. Wanneer de oorzaak van de klacht is gevonden, wordt deze vervolgens direct behandeld. Daarbij worden de gewrichten en wervels losgemaakt en wordt normaal bewegen weer mogelijk.

Resultaten direct zichtbaar

De resultaten zijn vaak meteen na de chiropractie behandeling zichtbaar. Het dier kan weer beter functioneren en heeft meer bewegingsvrijheid.

Vragen over dierenchiropractie?

Heeft u vragen over dierenchiropractie of wilt u een afspraak maken met Femke? Neem contact op met ons.

Wat is dierenosteopathie?

Dierenosteopathie is een manuele (door de handen uitgevoerde) geneeswijze waarmee het gehele lichaam holistisch behandeld wordt. Er wordt gewerkt aan de oorzaak van de klachten in plaats van het bestrijden van de symptomen.

Zelfherstellend vermogen van het lichaam

Bij dierenosteopathie wordt het zelfcorrigerende en -herstellende vermogen van het lichaam aangesproken. Dierenosteopathie is gebaseerd op de principes van de humane osteopathie, aangepast aan de speciale behoeftes, anatomie en fysiologie van het dier.

Behandeling van de volgende systemen:

  • Pariëtaal systeem: botten, spieren, bindweefsel, pezen en gewrichten
  • Visceraal systeem: de organen
  • Cranio-sacraal systeem: de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies eromheen en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van de schedel en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen. Binnen dit systeem bevindt zich ook het centraal zenuwstelsel.

Evenwicht tussen de systemen

Bij een gezond dier is er een goed evenwicht tussen bovenstaande systemen. Ontstaat er een probleem of stoornis in één van deze systemen, dan zal zich dat voortzetten in de twee andere systemen. De balans is dan verstoord en het lichaam heeft hulp nodig.

Vragen over dierenosteopathie

De osteopaat zoekt altijd naar de oorzaak van de klacht om die vervolgens te behandelen. Heeft u vragen over dierenosteopathie of wilt u een afspraak maken met Femke? Neem contact op met ons.

Vraag, of een afspraak?

Wilt u een afspraak met Femke, of heeft u een vraag over uw dier? Neem contact op met ons.

 

 

 

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.