cat friendly clinic zoetermeer

AniCura Zoetermeer is nu een Cat Friendly Clinic

Voor zowel de kat als de eigenaar is het vaak erg stressvol om naar de dierenarts te gaan.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen, zowel mens als dier, zo min mogelijk stress ervaart bij een bezoek aan onze praktijk. Daarom zijn wij nu een Cat Friendly Clinic geworden.

Met dit certificaat kunnen wij de kennis en faciliteiten bieden die uw kat nodig heeft. Zeker katten hebben speciale kenmerken en wensen, waarop wij kunnen inspelen om het bezoek zo comfortabel mogelijk te maken. Zo proberen wij de beste zorg te leveren.

Vragen, of afspraak maken?

ContactIn onze wachtkamer kun je zien dat wij speciale planken hebben gemaakt waarop de mand van de kat geplaatst kan worden. De kat zit hierdoor hoog, wat hem een veilig gevoel geeft. Ook kunnen onze rolgordijnen volledig gesloten worden, zodat de kat geen honden hoeft te zien als deze in de wachtkamer aanwezig zijn.Verder proberen we tijdens een consult de kat zo veel mogelijk ruimte te geven. We wachten tot de kat zelf uit zijn mandje wil komen en proberen hem zo min mogelijk vast te houden. Hier houden katten namelijk vaak niet van! Achter de schermen hebben we een speciale afdeling voor de opname van katten, waardoor ze dus geen honden hoeven te zien, horen of ruiken. Daarnaast volgen we regelmatig verschillende nascholingen over aandoeningen die specifiek voorkomen bij katten, om ze zo goed mogelijk te kunnen behandelen.

Ook hebben wij allerlei apparatuur in huis. Zo hebben wij een uitgebreid laboratorium voor onder andere bloedonderzoek, urineonderzoek en de mogelijkheid tot het kleuren en bekijken van cellen. Verder hebben we een bloeddrukmeter en kunnen wij röntgenfoto’s maken, zowel van het gebit als van de rest van het lichaam. Als we verder onderzoek moeten doen naar de organen in de buik, kunnen wij dit op een makkelijke en veilige manier doen door middel van echografie.

Door alles wat wij aanbieden als Cat Friendly Clinic - Silver zorgen wij ervoor dat uw kat in een prettige omgeving zo goed mogelijk geholpen kan worden. Wilt u meer weten over wat het inhoudt om een Cat Friendly Clinic te zijn? Kijk dan op de site: catfriendlyclinic.org