Over onze dierenkliniek

AniCura Dierenkliniek Zoetermeer, vroeger bekend als Dierenkliniek de Leyens, is al tientallen jaren een begrip in de regio. Wij verzorgen alle soorten huisdieren. Vooral katten en honden natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook konijnen, cavia’s, vogels en tamme ratten.

‘Uw huisdier, onze zorg’ is ons motto. We gaan niet alleen voor een gezond dier, ook voor een tevreden baasje. Dat lukt dankzij ons betrokken personeel, waarvan het grootste deel hier al jaren werkt. Wij kennen hierdoor bijna elk baasje dat binnenkomt. Wel zo fijn.

We gaan hierbij altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. Wat we doen, doen we goed. We besteden daarom veel aandacht en energie aan (na)scholing, zodat iedereen in onze kliniek altijd de beste zorg kan leveren.

De beste behandeling voor uw huisdier

We hebben een sterk team van ervaren dierenartsen. In onze kliniek beschikken we bovendien over veel moderne technieken, zoals digitale en dentale röntgen, echo- en bloedanalyseapparatuur, uitgebreide gas-anesthesie faciliteiten met bewakingsapparatuur, een couveuse en (vloer)verwarmde opnamehokken voor een zo comfortabel mogelijk verblijf bij eventuele opname van uw dier). Met de juiste apparatuur en kennis weten we vaak snel wat er met uw huisdier is en kunnen we, zo nodig, aanvullend onderzoek doen. Zo komen we, altijd in overleg met u, tot de beste behandeling voor uw huisdier.

We weten waar we zelf goed in zijn en kennen onze grenzen. Bij behandelingen die niet vaak voorkomen of erg ingewikkeld zijn, sturen we een dier zo nodig direct door naar een dierenarts-specialist. Net als u willen we namelijk het beste voor uw dier.

Baasjes zijn net zo belangrijk

We geven graag een hoop liefde mee aan de huisdieren die bij onze kliniek langskomen. Ook aandacht voor de baasjes vinden we belangrijk. Dit doen wij op verschillende manieren:

Onze historie

We zijn heel trots dat onze dierenkliniek in Zoetermeer al meer dan 40 jaar bestaat. Al die tijd bieden wij liefdevolle diergeneeskundige zorg aan in brede zin. Onze oprichter heeft bij de start een, zeker voor die tijd, ruim en goed ingericht gebouw neergezet, waar we jaren fijn in hebben gewerkt. Een uitgebreide verbouwing heeft deze mooie plek nóg beter afgestemd op de eisen van deze tijd. Hierdoor doen we nog steeds ons mooie werk, alleen dan in een betere omgeving. We hebben met de renovatie rekening gehouden met de behoeften van onze klanten én die van onze dierenarts(assistenten):