Cat Friendly: katten dierenarts

Onze kliniek is een katvriendelijke kliniek (Cat Friendly Clinic). Ontdek hier de voordelen.

Zoetermeer

Brechtzijde 5 2725 NR Zoetermeer
Routebeschrijving 079 - 346 02 14

Katten zijn niet graag van huis en zijn gevoelig voor nieuwe indrukken, geluiden en geuren. In een katvriendelijke kliniek is er alles aan gedaan om het bezoek zo stressvrij mogelijk te maken.

Stress verminderen bij katten: de dierenarts

De aanwezigheid van andere katten en honden in de wachtkamer van een kliniek is voor een kat vaak niet prettig. Uw kat kan hierdoor last krijgen van stress.

Om de kans op stress te verlagen, is het belangrijk om een dierenkliniek te bezoeken met veel kennis over de zorg voor katten. Daarvoor is het 'label' Cat Friendly in het leven geroepen. Er zijn verschillende labels die je als dierenkliniek kunt krijgen, met verschillende criteria.

Cat Friendly: wat is dat?

De medewerkers in Cat Friendly klinieken gaan liefdevol, zorgzaam en voorzichtig om met uw kat. Er is aandacht voor een zo comfortabel mogelijke omgeving voor uw kat.

Steeds meer dierenklinieken zetten zich in om de stress voor katten bij een bezoek zo laag mogelijk te houden. Bij de ene kliniek is hier meer aandacht voor dan bij de andere.

Hieronder leest u punten waaraan u een katvriendelijke praktijk kunt herkennen.

Cat Friendly: het certificaat

Een aantal katvriendelijke klinieken hebben het certificaat ‘Cat Friendly’. Dit certificaat vraagt een dierenkliniek zelf aan bij International Society of Feline Medicine (ISFM). Als het certificaat is toegekend, weet u dat deze kliniek:

Medewerkers van een gecertificeerde kliniek hebben lessen gevolgd over hoe je kunt zien dat een kat stress heeft of angstig is. En hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Cat Friendly: brons, zilver en goud

Het Cat friendly certificaat wordt afgegeven in drie niveaus: brons, zilver of goud. Lees op de website van ISFM meer over de criteria voor het certificaat (Engels).

Wilt u meer weten over de verschillende niveaus en wat deze inhouden? Ga naar: katvriendelijke dierenarts

Cat Friendly Practice bij u in de buurt

Niet alle katvriendelijke praktijken hebben een Cat Friendly certificaat aangevraagd, maar zouden hiervoor zeker in aanmerking komen. Veruit de meeste klinieken van AniCura hebben aandacht voor katvriendelijkheid.

Katten dierenarts: maak een afspraak

Heeft u een vraag? Of wilt u een afspraak bij een dierenarts? Neem contact met ons op!

Zoetermeer

Brechtzijde 5 2725 NR Zoetermeer
Routebeschrijving 079 - 346 02 14