Wilco Rasenberg - dierenarts

Orthopedisch chirurg voor huisdieren

Ik ben Wilco Rasenberg, orthopedisch chirurg voor huisdieren in AniCura Dierenziekenhuis Tilburg. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat ik op het allerhoogste niveau mijn orthopedisch werk kan uitvoeren.

Inspiratiebron

De appel viel bij ons thuis niet ver van de boom. Al op jonge leeftijd werd ik namelijk geïnspireerd door mijn vader, die dierenarts was. Sindsdien heb ik een sterke drang om problemen op te lossen die de kwaliteit van leven van een huisdier verminderen.

Voldoening

Als orthopedisch chirurg breng ik kennis, ervaring en techniek samen waarmee de meeste huisdieren en hun eigenaren echt geholpen worden. De voldoening die je voelt na een geslaagde operatie vind ik het mooiste aan mijn vak!

Thuis

Zoals veel collega’s word ook ik elke dag na werken thuis opgewacht door verschillende huisdieren. We hebben namelijk 3 honden én een pony thuis. Guusje is een Jack Russel, Saar een ruwhaar Teckel en Kate is een Parson Jack Russel. Onze pony heet Lulu. Als ik niet aan het werk ben, dan zijn er nog genoeg andere dingen die ik leuk vind, zoals hedendaagse kunst, reizen, de natuur en golf.

Kennis en Ervaring

Het decennialang blijven volgen van nascholing op hoog niveau, de jarenlange ervaring en behandeling van grote aantallen patiënten in een state of the art uitgeruste omgeving zorgen ervoor dat ik altijd mijn werk op het hoogste niveau kan uitvoeren.

In 1986 behaalde ik mijn dierenartsexamen in Utrecht. Vooral tijdens mijn internship aan de afdeling Orthopedie Gezelschapsdieren van de Michigan State University in de USA heb ik veel geleerd.

Nascholingen

Daarna heb ik veel kennis opgedaan door nascholingen zoals:

  • AO Vet basic, advanced en specialist courses Osteosynthesis Davos, CH.
  • TPLO acc. Slocum course TPLO advanced users group München, DE.
  • Total Elbow prosthesis, acc Conzemius course München, DE.
  • Arthroscopy courses RU Gent, BE.
  • Penn Hip Accreditation course RU Gent, BE.
  • Advanced Thoracic Surgery, Dr. T Fossum Gent, BE.
  • Kyon Total Hip Prosthesis, München, DE & Zurich, CH.
  • Wervelkolomchirurgie, Giessen, DE.
  • Orthopedic Ultrasound, Copenhagen, DK.
  • CT-usergroup,Gent, BE.

Verder ben ik sinds de oprichting lid van de European Society of Veterinary Orthopaedics and Traumatology en bezoek ook jaarlijks het Congres. Daarnaast ben ik lid van AO VET, KNMvD en de GGG.

Expertises als dierenarts

Bekijk hier alle behandelingen en diensten in onze kliniek.

Afspraak of meer informatie?

Wilt u een afspraak maken, of heeft u een vraag? Neem contact met ons op.

Expertise

Orthopedie