Paraveterinair

Ik ben Ingrid Cranenburg, paraveterinair in AniCura Dierenziekenhuis Tilburg. Zoals iedereen hier heb ik een enorme passie voor dieren. Ik wil graag iets voor ze betekenen. Ik zou geen ander werk kunnen bedenken waar ik elke dag met zoveel plezier naartoe zou gaan. 

Veel variatie

Vooral de medische kant vind ik interessant. Ik werk in de voorbereiding, operatiekamer, CT-ruimte en röntgenkamer. Erg afwisselend werk. Ook is het prettig om variërend contact tussen mens en dier te hebben. Het is uitdagend dat een dag ineens om kan slaan als er een spoedgeval binnenkomt.

Ik ben tegelijkertijd operatie- en anesthesieassistent. Leuk en interessant werk. Ik assisteer de chirurg en samen zorgen wij voor een veilige narcose en succesvolle operatie. Verder houd ik me bezig met medische beeldvorming. Zo gaat het maken van CT-scans en röntgenfoto's mij goed af.

Adopteren

Thuis heb ik een hond, ze heet Emi en komt uit Spanje. Ze is via een stichting in de kliniek terecht gekomen toen ze pas drie maanden oud was. Emi had een gebroken heupkop en haar bekken gebroken op drie plaatsen. De operatie viel gelukkig mee, alleen haar heupkop moest verwijderd te worden. Ik was meteen verliefd en heb haar snel geadopteerd!

Als ik niet met dieren bezig ben, dan vind je mij waarschijnlijk op een festival!