Klinisch onderzoek bij de hond of kat

Als u het vermoeden heeft dat er iets mis is met uw dier, dan is de eerste stap een klinisch onderzoek. Dit is een uitgebreid lichamelijk onderzoek dat verder ingaat op de klachten die uw huisdier heeft.

Spijkenisse

Kastanjestraat 6 3203 AP Spijkenisse
Routebeschrijving 0181 - 690 055

Wanneer is klinisch onderzoek nodig?

We doen klinisch onderzoek wanneer uw huisdier een bepaalde klacht heeft. Het klinisch onderzoek is vergelijkbaar met een gezondheidscontrole. Een gezondheidscontrole doen we minimaal één, maar het liefst twee keer per jaar om te controleren of uw huisdier nog gezond is.

Bij een klinisch onderzoek gaan we echt op zoek naar de oorzaak van een klacht. Dit onderzoek is altijd het startpunt van een dierenarts als uw huisdier een klacht heeft.

Het kan zijn dat uw dier mank loopt, pijn lijkt te hebben, of diarree heeft. Hoe eerder we ontdekken wat er mis is met uw huisdier, hoe meer we voor uw huisdier kunnen doen. Wacht daarom niet als uw huisdier klachten heeft, maar ga meteen naar de dierenarts.  

Hoe verloopt klinisch onderzoek?

De dierenarts zal tijdens een klinisch onderzoek bij huisdieren de belangrijkste lichaamsdelen onderzoeken. Zo wordt de huid gecheckt op ontstekingen en verkleuringen, de oren, ogen en het gebit worden nagekeken, en er wordt met een stethoscoop gecheckt of het hart wel klopt zoals het zou moeten.

Ook wordt ondere andere gecontroleerd of uw dier goed staat en loopt, of het geslachtsdeel er normaal uitziet en of uw huisdier goed op gewicht is. Ook zal de dierenarts u vragen stellen over het eet- en drinkpatroon en het poep- en plasgedrag van uw huisdier.

Afhankelijk van de klachten van uw huisdier, zal de dierenarts nog dieper naar bepaalde lichaamsdelen en organen kijken. Er zijn twee mogelijke uitkomsten:

De voordelen van onderzoek bij huisdieren

Klinisch onderzoek bij uw hond of kat heeft alleen maar voordelen. Zo komt u erachter hoe gezond uw huisdier is en kunnen eventuele problemen in een vroeg stadium worden ontdekt en aangepakt.

Daarnaast slaat uw dierenarts alle gegevens van het onderzoek op in het medische dossier van uw hond of kat. Mocht uw huisdier plotseling ziek worden, dan is de (spoed)dierenarts altijd meteen op de hoogte van zijn gezondheid tot dan toe.

En we kunnen de ontwikkelingen over tijd goed bijhouden.

Wat kost klinisch onderzoek bij uw hond of kat?

De kosten van een klinisch onderzoek zijn gelijk aan de kosten van een normaal consult.

Spijkenisse

Kastanjestraat 6 3203 AP Spijkenisse
Routebeschrijving 0181 - 690 055