puppies bij de dierenarts

Voortplanting van uw hond

De fertiliteit richt zich op alles rond het drachtig worden, drachtig zijn en bevallen van de hond. Wij begeleiden u bij dit hele proces, van progesteronbepaling tot hulp bij de bevalling en puppy controles.

Screening vóór het fokken

Afhankelijk van het ras zijn bepaalde screenings om erfelijke aandoeningen uit te sluiten aan te raden om bij te dragen aan een gezond ras: 

Deze onderzoeken kunt u in onze kliniek laten uitvoeren.

Drachtig worden hond

Onze fertiliteitsbegeleiding bestaat uit de volgende stappen: 

Dracht en bevalling van de hond

Het spannendste moment is natuurlijk de echo om te bepalen of uw hond drachtig is. Onze kliniek heeft dé drachtecho specialist van Nederland in huis (Annemieke de Boer) die het aantal pups bijna altijd exact weet.

Is uw hond drachtig? Dan begeleiden wij u van dracht tot bevalling. En natuurlijk ook als de pasgeboren pups er zijn.  

Kan uw hond niet op natuurlijke wijze bevallen? Dan is ingrijpen nodig en doen we een keizersnede bij uw hond. Dit gaat onder plaatselijke verdoving, zodat de pups geen narcosemiddelen binnenkrijgen.

Uniek voor onze regio is dat wij onze diensten op het gebied van fertiliteit zeven dagen per week aanbieden. Want ook in het weekend kan progesteron bepaald moeten worden, kan uw hond een eisprong krijgen of moeten bevallen. Op afspraak is er altijd een dierenarts om u te helpen.

Bekende aandoeningen bij fokken

Bij het fokken van honden zijn een aantal aandoeningen die voor kunnen komen:

Tot onze klanten behoren zowel ervaren fokkers als hobbyfokkers die het leuk vinden om eenmalig een nestje te hebben. Een aantal van onze artsen zijn gespecialiseerd in fertiliteit en u kunt dan ook bij ons terecht voor de meest uiteenlopende vragen en problemen.

Specifieke vragen

Heeft u specifieke vragen, neemt u gerust contact met ons op. Navigeer naar Contact.