Dé experts kortsnuitige honden...

Aandacht voor uw kortsnuitige ras

Deze fantastische en enthousiaste hondenrassen hebben helaas vaak te maken met specifieke gezondheidsklachten door hun bouw en soms wat overmoedige karakter.

Expert dierenarts voor kortsnuitige rassen

Onze artsen hebben veel ervaring met het behandelen en opereren van kortsnuitige honden, zoals de Engelse en Franse Bulldog en de Mopshond.

Wij overleggen ook met internationale specialisten op dit gebied.

Het is dan ook niet voor niets dat men ons in de hele Benelux hiervoor weet te vinden en fokkers ons regelmatig om advies vragen!

Veel voorkomende aandoeningen bij kortsnuitige honden

Bepaalde aandoeningen komen vaak voor bij kortsnuitige honden en liggen binnen ons expertise gebied.

Aandoeningen kortsnuitige honden

Betere gezondheid kortsnuitige hondenrassen

Als dierenkliniek met expertise in kortsnuitige rassen proberen wij mee te bouwen aan een betere gezondheid van deze bijzondere huisdieren. Dit doen wij onder andere door samen met de fokkers van deze rassen te zoeken naar ouderdieren die qua gezondheid de toets der kritiek kunnen doorstaan.

Daarnaast houden wij lezingen voor fokkers en rasverenigingen, schrijven we artikelen voor vaktijdschriften en geven we fokkers kritisch adviezen.

Keuring en onderzoeksprotocol kortsnuitige honden

Vanuit oorspronkelijk de Franse Bulldog keuring hebben wij een keuring ontwikkeld die fokkers helpt met het goed fokken met kortsnuitige honden. Lees meer:

Onderzoeksprotocol kortsnuitige honden