Behandelingen tijdens coronaperiode

Komt u in deze periode voor een sterilisatie/castratie, fertiliteitsbehandeling, vaccinatie of officiële HD/ED foto? Onze werkwijze is vanwege het Coronavirus anders dan anders. Wij doen ons uiterste best om op een veilige manier voor u en uw dier klaar te kunnen blijven staan. We hopen op uw begrip hiervoor!

Sterilisaties/castraties en andere operaties

Helaas is het momenteel niet mogelijk om aanwezig te zijn bij het onder narcose brengen en het uitslapen. Onze medewerkers nemen uw dier bij de voordeur van u over. Zodra uw dier bijkomt uit de narcose geven we dit aan u door. U kunt dan meteen naar uw dier toe. De operatie zelf wordt op de gebruikelijke wijze uitgevoerd.

Fertiliteitsbehandelingen

Uw hond wordt door de dierenarts buiten bij u opgehaald. De dierenarts bespreekt buiten met u de duur van de loopsheid, de gewenste dekking, etc. De dierenarts neemt de hond mee naar binnen, en voert samen met een paraveterinair het onderzoek of de behandeling uit. Om fertiliteitsbehandelingen op een veilige manier te kunnen doen, is het niet toegestaan om met uw hond mee naar binnen te gaan. Wanneer uw hond het niet toelaat om zonder u onderzocht of behandeld te worden, dan kunnen wij de behandeling helaas niet uitvoeren.

Voor fertiliteitsbehandelingen kunt u op de volgende tijdstippen op afspraak bij ons terecht:

Progesteronbepalingen: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Zaterdag van 8.00 tot 09.30 uur en zondag vanaf 9.30 uur.

Kunstmatige Inseminaties: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur. Op zaterdag en zondag kunt u hiervoor tot 12.00 uur bij ons terecht.

Vaccinaties

Om gezondheidsrisico’s voor zowel mens als dier te voorkomen, kunt u bij ons nog gewoon terecht voor het vaccineren van uw hond, kat of konijn. Voor het enten van konijnen gebruiken wij een combinatievaccin dat uw konijn een jaar beschermt tegen zowel Myxomatose als VHD1 en VHD2. U kunt ons bellen om hier een afspraak voor te maken. Wij nemen uiteraard maatregelen om de vaccinatie op een zo veilig mogelijk manier te doen.

Officiële HD/ED foto’s

Nu de Raad van Beheer weer gestart is met het beoordelen van officiële HD- en ED foto’s, gaan wij die ook weer maken. Ook hierbij geldt dat wij uw hond bij de voordeur van u overnemen. Wij geven uw hond vervolgens een roesje en maken de foto’s. Hierna gaat uw hond terug naar de auto en bespreekt onze dierenarts de foto’s met u. Ook hier geldt: wanneer uw dier het onderzoek zonder uw aanwezigheid niet toelaat, dan kunnen wij dit helaas niet uitvoeren.

Heeft u vragen over deze maatregelen of onze werkwijze? U kunt altijd telefonisch contact met ons opnemen om dit te bespreken.