Net als bij mensen kan bij katten ook een probleem ontstaan in de ontwikkeling van het gebit. Hierdoor kan het voorkomen dat tanden niet goed op elkaar aansluiten, een zogenaamde malocclusie. Onder occlusie wordt de stand van de gebitselementen ten opzichte van elkaar en de kaakbeenderen verstaan.

Sleeuwijk +

Loevestein 2 4254 EH Sleeuwijk
Routebeschrijving 0183 - 30 17 08

Probleem ontwikkeling gebit

Veel malocclusies ontstaan door vertragingen in het wisselproces van de melktanden naar de blijvende tanden. Als melktanden de blijvende tanden in de weg zitten, kunnen ze het doorkomen belemmeren. Hierdoor kan het voorkomen dat de blijvende tanden scheef of zelfs helemaal niet doorkomen.

Katten hebben in tegenstelling tot de mens een scharend gebit. Dit heeft als voordeel dat een correctie van de stand van het gebit ook veel minder tijd in beslag neemt. Gemiddeld duurt dit slechts twee maanden!

Verschillende behandelingen

AniCura beschikt over vele verschillende methoden en technieken om uiteindelijk het beste correctieresultaat te boeken. Daarbij kunnen wij zelf de nodige systemen fabriceren. Het is ook mogelijk om aan de hand van gipsafdrukken van het gebit speciale beugels te laten maken door ons tandtechnisch laboratorium. De volledig op maat gemaakte beugel kunnen wij dan in de mondholte van uw kat plaatsen.

Sleeuwijk +

Loevestein 2 4254 EH Sleeuwijk
Routebeschrijving 0183 - 30 17 08