Oogoperatie bij uw hond of kat

Ogen zijn een kostbaar bezit, ook voor uw huisdier.

Schagen

Verzetlaan 2 1741 RA Schagen
Routebeschrijving 0224 - 213 395

Heeft uw hond of kat een oogoperatie nodig? Bij AniCura bent u in goede handen: wij beschikken over de juiste middelen en kennis om uw hond of kat veilig te opereren.

Wanneer heeft uw hond of kat een oogoperatie nodig?

Uit een oogonderzoek bij uw hond of kat kan blijken dat er een oogoperatie nodig is. Redenen voor een oogoperatie zijn:

LET OP: onderstaande oogoperaties voeren niet al onze dierenartsen uit, omdat hier meer kennis en ervaring voor nodig is. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Lees ook: oogproblemen bij hond of kat

Kies altijd voor dierenarts met ervaring in oogoperaties

Oogoperaties luisteren heel nauw en het is belangrijk dat deze door een zeer ervaren dierenarts worden uitgevoerd. Voor sommige operaties zijn bepaalde apparatuur nodig.

Als we de operatie zelf niet kunnen uitvoeren, zullen we u altijd doorverwijzen naar een dierenarts met meer ervaring in de behandeling of een oogspecialist.

Hoe verloopt een operatie aan het oog bij honden en katten?

Wanneer uw hond of kat geopereerd moet worden aan de ogen, zijn er een paar dingen goed om te weten:

Van de daadwerkelijk operatie merkt uw hond of kat dankzij de verdoving helemaal niets.

Welke handelingen er tijdens de operatie uitgevoerd moeten worden, is afhankelijk van de aandoening. Uw dierenarts of specialist kan u hier uitgebreid over informeren.

Kort na de operatie laten wij weten hoe het gegaan is. U kunt dan ook afspreken wanneer u uw huisdier weer op mag halen. Vaak mogen ze dezelfde dag nog mee naar huis.

Het oog van uw hond of kat laten verwijderen

In alle gevallen streven we er bij AniCura naar het oog, of de ogen, van uw huisdier te behouden. Alleen als er echt geen enkele andere oplossing is, kan het noodzakelijk zijn het aangetaste oog te verwijderen. Maar ook voor een huisdier zijn de ogen een kostbaar bezit: we zullen altijd een behandeling adviseren die het oog kan redden.

Wanneer uw huisdier toch een oog heeft verloren, zal het zich met de nodige hulp aan de situatie aan kunnen passen. Uw dierenarts adviseert u graag over de beste manier om met het verlies om te gaan.

Na de oogoperatie van uw hond of kat

Na een oogoperatie kan uw huisdier door de narcose wat slaperig zijn. Verder is het goed om:

Als uw dier oogbescherming heeft na de operatie, dan is het belangrijk dat die altijd gedragen wordt. Na de operatie wordt er vaak direct een controle afspraak met u gepland.

Let op: de wond mag niet gaan bloeden. En het is beter om de eerste tien dagen niet met uw hond te gaan zwemmen.

Twijfelt u of de wond goed geneest? Neem dan gerust contact op met uw dierenarts.

Kosten oogoperatie bij een hond of kat

Wat de kosten zijn voor een oogoperatie voor uw hond of kat is afhankelijk van verschillende zaken. Denk hierbij aan het soort operatie wat uw huisdier nodig heeft, het gewicht van uw huisdier en de medicijnen die nodig zijn. Uw dierenarts kan u inzicht in de kosten geven.

Wilt u meer weten of heeft u andere vragen over oogoperaties? Neem dan gerust contact met ons op.