dierenarts met hond

Dierenarts

Hallo, ik ben Femke Jansen en ik werk als dierenarts bij Anicura Dierenkliniek Santpoort. Toen ik als klein meisje leerde schrijven, schreef ik het woord ‘veearts’ al in de beslagen ruiten. Ik weet niet beter dan dat ik dierenarts wilde worden.

Interesse en expertise

In 2013 ben ik in Utrecht afgestudeerd als dierenarts. Mijn bijzondere interesse gaat uit naar weke-delen chirurgie en oogheelkunde.

Daarnaast vind ik dit zo’n leuk beroep omdat je met mens en dier bezig bent. Zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende dieren en verhalen. Elke dag is anders!

Op het gebied van chirurgie heb ik zo'n twee keer per jaar nascholing. Voor oogheelkunde is dat eens per jaar. Ik volg ook nog cursussen op andere gebieden, om goed up to date te blijven. 

Teun en reizen

Ik woon in Amsterdam, naast Artis. Als we op ons dakterras zitten kunnen we de olifanten, wolven en leeuwen horen!

Samen met mijn vriend hebben we onze zoon Teun en poes Guusje. Met Teun loop ik wekelijks een rondje door Artis: om de ‘grote Guusjes’ te bekijken.

Het allerliefste rijdt ik paard, maar heb op dit moment geen eigen paard. Daarom heb ik een stalen ros aangeschaft, zodat ik in de weekenden lekker een stuk kan racefietsen.

In de winter gaan we naar Oostenrijk en gaan de latjes eronder.

Mijn vriend en ik houden erg van reizen, we hebben al meerdere plekken op de wereld bezocht.