Er is geen leukere toevoeging aan een gezin dan een kitten! Wel is het goed om te weten wat er allemaal bij de groei, zorg en opvoeding van een kitten komt kijken. Daarom bieden wij een kittenconsult aan voor onze klanten. Zo krijgt u tips en kan de kitten alvast op een speelse manier wennen aan de dierenarts.

Santpoort-Noord

Hagelingerweg 181 2071 CD Santpoort-Noord
Routebeschrijving 023 - 538 28 18

Waarom doen we het kittenconsult?

Tijdens het consult vertellen we u graag meer over de groei, zorg en opvoeding van uw kitten. Uit ervaring weten we dat baasjes veel vragen hebben als zij een kitten hebben. Daarnaast staat het internet vol met (soms zelfs gevaarlijke) fabels en tegenstrijdige informatie.

Samen kijken we naar de checklist:

 

De tweede reden is dat we uw kitten van jong af aan willen laten wennen aan een bezoek aan de dierenarts. 

Wanneer is het beste moment voor een kittenconsult?

Officieel is een kat een kitten tot één jaar oud. In overleg met de kliniek kan bepaald worden wanneer een goed moment is om te komen met uw kitten.

Bij een kittenconsult kan de kitten alvast wennen aan de spreekkamer en de behandeltafel. Ook wordt op deze manier de groei en ontwikkeling van uw nieuwe kat bijgehouden. 

Wat gebeurt er tijdens een kittenconsult?

Tijdens het consult maken we het bezoek aan de dierenarts zo leuk mogelijk voor uw kitten. Zo went hij eraan om op de behandeltafel te zitten en aan dat we hem onderzoeken.

Terwijl we dit doen kijken we uw kat meteen uitgebreid na. We gaan rustig bespreken wat er allemaal nodig is om ervoor te zorgen dat uw kitten en u een lang en goed leven tegemoet gaan samen. 

Tijdens het consult gaan we in op vragen als:

En natuurlijk kunt u zelf ook vragen stellen, over dingen waar u tegenaan loopt, of waar u twijfels over hebt. 

Uw kat binnen een jaar gecastreerd of gesteriliseerd?

Als u uw kat heeft laten castreren of steriliseren voordat hij of zij één jaar is geworden dan is het verstandig om na de ingreep, voordat uw kat één jaar is langs te komen voor (nóg) een kittenconsult.

We kunnen dan onder andere het gewicht even goed controleren en volledig nakijken. U kunt dan vragen stellen over de groei en opvoeding van uw inmiddels bijna volwassen kat. 

Santpoort-Noord

Hagelingerweg 181 2071 CD Santpoort-Noord
Routebeschrijving 023 - 538 28 18