Wanneer uw hond overlijdt, kan dat een enorme klap voor u zijn. Uw hond is een belangrijk onderdeel van uw leven. Hoewel wij ons natuurlijk richten op het beter maken van huisdieren, zien wij het ook als onze belangrijke taak om u bij te staan met advies wanneer uw huisdier overlijdt.

Santpoort-Noord

Hagelingerweg 181 2071 CD Santpoort-Noord
Routebeschrijving 023 - 538 28 18

Hond cremeren

U bent er uit: als uw hond overlijdt dan kiest u voor een crematie en niet voor een begrafenis. Maar welke vormen van crematie zijn er eigenlijk. Wilt u de as uitstrooien of toch bewaren in een urn? En wat dacht u van een gedenksteen? Wij helpen u alvast met deze keuzes, zodat u daar niet over hoeft na te denken als dat vreselijke moment daar is. 

Een collectieve of individuele crematie

U kunt ervoor kiezen om uw hond individueel of collectief te laten cremeren.

Het uitstrooien of begraven van de as

Als u de urn met de as van uw hond niet wilt bewaren, kunt u de as ook uitstrooien of begraven.

Heeft u behoefte aan een gedenkplek? Dan kunt u op zoek gaan naar een dierenbegraafplaats. Sommige begraafplaatsen hebben speciale plekken voor gecremeerde dieren. Dan heeft u een plek waar u uw dier nog kunt bezoeken als u dat fijn vindt.

Crematie hond kosten

De kosten van het cremeren van uw hond zijn afhankelijk van uw keuze voor een individuele of collectieve crematie. Voor een individuele crematie betaalt u meer.

Andere factoren die van invloed zijn op de kosten zijn het gewicht van uw hond, of u de as in een urn mee wilt nemen en wat uw verdere wensen zijn.

Heeft u nog vragen over het cremeren van uw hond? De dierenartsen van uw AniCura-kliniek staan voor u klaar.

Santpoort-Noord

Hagelingerweg 181 2071 CD Santpoort-Noord
Routebeschrijving 023 - 538 28 18