Castratie actie reu en teef

Van 6 t/m 10 december 2021 is het weer mogelijk om uw teef of reu met korting te laten steriliseren/castreren.

Vooral voor teven vinden wij castratie (sommige mensen noemen dit ook sterilisatie) heel belangrijk om uit te voeren, omdat het bepaalde risico’s op ernstige ziekte verminderd. Daarom is er ook komende maand weer een speciale castratie actie. Wij bieden u deze castratie dan tegen een gereduceerd tarief aan.

De prijzen bij deze actie zijn:

Teef - prijs per gewicht

00-10kg - €304 
10-20kg - €345 
20-30kg - €387 
30-40kg - €429 
40-50kg - €470 

Reu - prijs per gewicht

00-10kg - €161
10-20kg - €202
20-30kg - €236
30-40kg - €263
40-50kg - €291

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met één van onze vestigingen.

Waarom vinden wij castratie belangrijk?

Onderzoek en ervaring heeft uitgewezen dat castratie van de teef een grote bescherming geeft tegen het ontwikkelen van kwaadaardige melkklier tumoren (borstkanker). Daarnaast zien we bij oude teven regelmatig een baarmoederontsteking, waardoor de oude teef op dat moment onder minder gunstige situaties geopereerd moet worden, wat we uiteraard liever voorkomen.

De castratie van de reu vinden wij minder belangrijk, maar ook daar zijn goede redenen voor te bedenken en wij willen de eigenaren van reuen dan ook zeker niet uitsluiten van deze actie.

Waarom kan er voor deze actie korting worden gegeven?

Wij plannen deze actie in op de eerste volle week van de maand. Er zullen twee collega’s per dag de castraties uitvoeren, op elke dag van de week op een andere vestiging. U kunt bij deze actie wel kiezen op welke dag van de week u de ingreep uit wilt laten voeren, maar niet voor de locatie.

Wij kunnen hierdoor onze bezetting optimaal indelen, waardoor we efficiënter kunnen werken en de korting aan kunnen bieden. Bij het maken van de afspraak hoort u op welke locatie u welkom bent op de door u gekozen dag.

Is de ingreep anders dan als ik het voor de volle prijs uit laat voeren?

Nee, de ingreep is precies hetzelfde, wij gebruiken zoals u van ons gewend bent de beste middelen en leveren hoge kwaliteit. We gebruiken de meest veilige premedicatie, gasnarcose, pijnstiller, hoog kwalitatief hechtmateriaal en middelen om uw huisdier gelijk weer wakker te maken, zodra we klaar zijn, zodat uw hond zo kort mogelijk onder narcose blijft.

Uw hond wordt continue in de gaten gehouden door onze assistente en wordt bewaakt door de nieuwste apparatuur (ECG, capnogram, meting zuurstof saturatie en temperatuur) en is uiteraard geïntubeerd.

Ook de dierenartsen die de ingreep uitvoeren zijn dezelfde, bij u bekende dierenartsen, die dit altijd doen. De nacontrole na 10 dagen voor het verwijderen van de hechtingen is ook bij de prijs van de ingreep inbegrepen.

Behoort de laparoscopische sterilisatie ook tot de mogelijkheden?

Uiteraard kunt u uw hond ook laparoscopisch laten castreren, wij doen dit op twee locaties, Ommoord en Kralingen. Deze manier van castratie is een erg specialistische manier van castratie, op dit moment voeren drie van onze dierenartsen deze ingreep zelfstandig uit.

We gebruiken hiervoor erg dure en geavanceerde apparatuur en gezien dit slechts door enkele mensen uitgevoerd kan worden kunnen we deze ingreep helaas niet voor een gereduceerd tarief uit laten voeren. Uiteraard kunt u wel een gewone afspraak voor deze ingreep maken.

Soms zijn er redenen om een hond niet te castreren, wij raden dit af in de volgende gevallen:

  1. Er kunnen vacht veranderingen optreden. Heeft uw hond een bijzondere vacht en gaat u naar tentoonstellingen dan kan dit invloed hebben.
  2. Een teef die heel moeilijk zindelijk is geworden of incontinentie problemen heeft of heeft gehad kan je beter niet castreren, omdat het erger kan worden.
  3. Een heel erg felle teef kan na castratie nog feller worden.
  4. Een reu die erg onzeker is, kan onzekerder worden.

In voorgaande gevallen is het verstandig om eerst even met één van onze dierenartsen te overleggen.