We hebben nieuws over onze spoeddienst buiten openingstijden. Vanaf 1 maart gaan we onze huidige samenwerking met de spoedkliniek AniCura Rijswijk/AniCura Dordrecht uitbreiden. Lees hier meer over de verandering en wat dit voor u betekent.

Dit gaat er veranderen

Vanaf 1 maart 2022 verwijzen we u voor alle spoedzorg op ma t/m vr vanaf 21:00 uur naar AniCura Rijswijk/AniCura Dordrecht. Op zaterdag, zon- en feestdagen wordt de spoeddienst vanaf 17:00 uur overgenomen door AniCura Rijswijk/AniCura Dordrecht. In deze speciale spoedkliniek staan 24 uur per dag dierenartsen klaar voor het bieden van de best mogelijke spoedzorg. Ook onze dierenartsen gaan hier diensten draaien.

Bij spoed in de nacht verwezen we al naar deze spoedkliniek. Vanaf 1 maart 2022 verwijzen we u dus ook in de late avond en in het weekend vanaf 17:00 uur naar deze spoedkliniek. Bij spoed binnen onze openingstijden en in het weekend tussen 9:00-17:00 blijven we uw dier gewoon helpen in Rotterdam. Bovendien blijft locatie Ommoord op zaterdagen tussen 8:30 en 17:00 gewoon nog open voor afspraken zonder spoed.

Waarom deze samenwerking

We vinden het belangrijk dat uw dier op elk moment geholpen kan worden met de best mogelijke zorg, nu én in de toekomst. Door een tekort aan dierenartsen en een snelle groei van het aantal huisdieren staat in heel Nederland de spoedzorg onder druk.

Daarom kiezen wij ervoor om voortaan voor alle spoedzorg buiten openingstijden samen te gaan werken met de speciale spoedkliniek. Hier staat dag en nacht een ervaren spoedarts klaar om uw dier op te vangen met de best mogelijke zorg. Met uitgebreide voorzieningen is er in de spoedkliniek bovendien meer aan zorg mogelijk, denk aan 24-uurs bewaking en intensive care.

Overigens komt echte spoed buiten openingstijden niet vaak voor. Verreweg de meeste spoedzorg zullen we daarom gewoon nog binnen onze ruime openingstijden blijven aanbieden.

Wat betekent dit voor u

Wij blijven voor al onze eigen klanten gewoon 7 dagen per week open, echter niet meer tot 22:00 uur ’s avonds. Wij garanderen dat onze reguliere klanten ook daadwerkelijk bij ons in een van onze klinieken in Rotterdam terecht kunnen tijdens onze openingstijden, ook klanten van de collega’s waar wij afspraken mee hebben blijven we helpen.

Indien we gesloten zijn, wordt u automatisch doorgeschakeld naar de spoedkliniek. Let erop dat, indien u op zaterdag nog op het reguliere spreekuur terecht wilt, u op tijd belt, anders is de kans groot dat wij vol zitten. Indien er spoed is zullen wij dan wel altijd een plekje voor u regelen, maar wordt er wel een spoedtarief gerekend, omdat wij daar andere afspraken voor moeten afzeggen of een extra collega moeten laten komen.

Op zondag rekenen wij altijd het spoedtarief en zijn wij er ook uitsluitend voor spoedgevallen die niet tot maandag kunnen wachten.

De adressen van de spoedklinieken:

Adresgegevens AniCura Rijswijk
AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden
Frijdastraat 20a, 2288EZ Rijswijk, Tel: 085 - 483 13 00

Adresgegevens AniCura Dordrecht
AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht
Jan Valsterweg 26, 3315 LG Dordrecht, Tel: 085 - 483 13 00

Wij begrijpen dat dit voor klanten uit onze regio extra reistijd met zich mee kan brengen. Dit is voor ons echter de enige manier om de dienstverlening op het door ons gewenste niveau te houden. We hopen op uw begrip en vertrouwen erop u, naast onze nog steeds ruime openingstijden, ook vanuit de spoedklinieken in Rijswijk en Dordrecht van dienst te kunnen zijn!

Wat kunt u doen: een paar tips

Natuurlijk hopen we dat uw dier geen spoedzorg nodig gaat hebben. Hieronder vindt u een aantal tips om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een eventuele noodsituatie bij uw dier.

Vragen

Heeft u vragen over deze verandering? Neem gerust even contact met ons op via rotterdam@anicura.nl.