Is uw kat ineens kortademig, of heeft uw hond een speelgoedbeest ingeslikt? Neem bij spoed altijd direct contact op met uw dierenarts. Soms telt echt elke seconde. Uw dierenarts vertelt u wat u moet doen, en of het nodig is om langs te komen in de kliniek.

Rotterdam - Zevenkamp

Zevenkampsering 741 3069 MD Rotterdam
Routebeschrijving 010 - 455 74 10

Contact dierenarts bij spoed

Denkt u dat uw dier met spoed zorg nodig heeft? Bel dan altijd direct uw dierenarts voor advies. Vind hier de AniCura kliniek bij u in de buurt. 

Maak altijd een afspraak

Wilt u direct langskomen? Bel dan ook altijd eerst naar de kliniek. Is er acuut een behandeling nodig? Dan kan de dierenarts zich alvast voorbereiden op uw komst.

Mocht er een ander dier zijn met meer spoed, dan kan het zijn dat u toch even moet wachten. 

24 uur per dag bereikbaar

Zoekt u een dierenarts buiten openingstijden? Bel dan ook naar uw kliniek.

Het nummer is dan vaak doorgeschakeld naar de dierenarts die bereikbaar is voor spoed. Het kan ook dat u in een antwoordbericht hoort hoe u de dierenarts met dienst bereikt. Dit kan ook een andere dierenkliniek zijn.

Wanneer is mijn dier een spoedgeval?

Spoed is in te delen in twee categorieën:

Spoedgevallen waarbij direct actie nodig is:

Spoedgevallen die snel maar niet acuut behandeld moeten worden:

Advies dierenarts en eerste hulp

Neem bij deze gevallen altijd direct contact op met uw dierenarts. Uw dierenarts vertelt wat u moet doen. 

Soms kan de start van de behandeling een paar uur of zelfs langer wachten. Ook kan het zijn dat uw dier met de dierenambulance naar de kliniek moet worden vervoerd. 

Eerste hulp bij uw dier: 

Spoed dierenarts: wat kan ik verwachten?

Met voorrang gezien door dierenarts

Dieren die spoedeisende hulp nodig hebben, worden met voorrang door de dierenarts gezien. Soms komt het voor dat een dier dat later arriveert of er eerder was, eerder hulp krijgt. Dit hangt af van de ernst van de spoed. Benauwde dieren worden vaak direct opgenomen en in een zuurstofkooi gezet, zodat ze snel meer lucht kunnen krijgen.

Onderzoek en spoedbehandeling

Als de conditie van uw dier het toelaat, bekijkt de dierenarts eerst de medische voorgeschiedenis van uw dier. Vervolgens onderzoekt de arts uw dier. De dierenarts stelt in overleg met u dan een spoedplan op. Als het nodig is start de arts direct met de behandeling. 

Bij levensgevaar

Is uw dier er erg slecht aan toe? Dan probeert de dierenarts eerst het leven van uw huisdier te redden. Pas als de toestand van uw huisdier stabiel is, start de arts het onderzoek. 

Na het spoedconsult

Na het consult is vaak aanvullend onderzoek nodig. Of wordt er in overleg met u zo snel mogelijk gestart met de behandeling, bijvoorbeeld een operatie.

Als het nodig is verwijst uw dierenarts u hiervoor naar een verwijskliniek of een ziekenhuis voor dieren, dat hierin gespecialiseerd is.

Mogelijke vervolgonderzoeken

Vaak is er vervolgonderzoek bij uw dier nodig om de juiste diagnose te stellen en zo de behandeling te bepalen. Mogelijke vervolgonderzoeken zijn: 

Operatie of bloedtransfusie

Soms is het helaas noodzakelijk dat uw dier met spoed wordt geopereerd of een bloedtransfusie krijgt. Bijvoorbeeld als uw dier na een aanrijding veel bloed heeft verloren. 

Opname 

Dieren die na de behandeling verpleegd en gemonitord moeten worden, kunnen in de kliniek worden opgenomen. Er wordt toezicht gehouden op uw hond of kat. 

24-uurs spoedzorg, inclusief intensieve verpleging

Dieren die na de spoedbehandeling 24 uur per dag intensieve verpleging en monitoring nodig hebben, kunnen worden opgenomen in een speciale spoedkliniek. AniCura heeft spoedzorg, inclusief 24-uurs intensieve verpleging, in Amsterdam, Dordrecht en Rijswijk.

Herstel na behandeling

Hoe uw dier herstelt na een noodsituatie, hangt af van de ernst van de problemen en hoe snel uw dier behandeld kon worden. 

Een spoedeisende situatie veroorzaakt altijd stress. Dat geldt voor u, maar zeker ook voor uw dier. Een periode van rust zal daarom altijd nodig zijn om optimaal te kunnen herstellen. 

Verblijft uw dier tijdens de herstelperiode in de opname? Dan kunt u uw huisdier meestal gewoon bezoeken. Maak daarvoor wel eerst telefonisch een afspraak. 

Kosten spoedhulp voor hond of kat

De kosten voor spoedhulp voor een dier kunnen erg uiteenlopen. Voor een dier dat geopereerd moet worden zijn de kosten hoger dan wanneer een acuut probleem met medicatie kan worden verholpen. 

Ook zijn de dag en het tijdstip waarop uw dier wordt behandeld van invloed op de prijs. Voor behandelingen in het weekend en in de avonduren worden vaak toeslagen berekend. Tijdens een acuut spoedgeval zal de dierenarts altijd eerst de nodige zorg verlenen. 

Wilt u meer weten over de kosten die u kunt verwachten bij spoedhulp voor uw dier? Neem contact op met uw AniCura kliniek

Contact dierenarts bij spoed 

Zoekt u een dierenarts bij u in de buurt? Vind hier uw AniCura kliniek

Rotterdam - Zevenkamp

Zevenkampsering 741 3069 MD Rotterdam
Routebeschrijving 010 - 455 74 10