Tandheelkunde bij huisdieren

Expertise tandheelkunde bij huisdieren in Rotterdam

Tandheelkunde voor huisdieren is een expertise waarvoor we regelmatig doorverwijzingen krijgen. Met de laatste kennis en een uitgebreid tandheelkundig instrumentarium helpen we uw dier met goede tandheelkundige zorg.

De tandheelkundige experts van AniCura Dierenkliniek Rotterdam 

Onze tandheelkdundige experts zijn dierenartsen Nanda Kleinjan en Monique van Leeuwen. Zij hebben aanvullende erkende opleidingen in zowel binnen- als buitenland gedaan in de tandheelkunde bij huisdieren en volgen hierin doorlopend nascholing. Monique is ook lid van de werkgroep veterinaire tandheelkunde. 

Ook andere dierenartsen en paraveterinairen in het team volgen nascholing in tandheelkunde, zodat we eventuele gebitsproblemen bij uw dier zo vroeg mogelijk ontdekken.   

Voor onze tandheelkundige behandelingen bent u welkom in onze locaties Ommoord Hillegersberg en Centrum.  

U vindt bij ons bijvoorbeeld expertise in: 

Bij honden en katten:

Bij konijnen en kleine knaagdieren:

Gebitsverzorging en jaarlijkse gebitscontrole bij uw huisdier

Maar liefst 70 tot 80 procent van onze honden en katten met de leeftijd van twee jaar loopt rond met pijnlijke gebitsproblemen. Huisdieren zijn helaas meesters in het verbergen van pijn. Daarom blijven deze problemen voor u als eigenaar vaak onopgemerkt. 

Wees pijn en ongemak voor, en laat het gebit van uw huisdier jaarlijks door ons controleren tijdens de gebitscontrole of gezondheidscontrole. Om te voorkomen dat uw hond of kat gebitsproblemen krijgt, adviseren wij u om dagelijks de tanden van uw huisdier te poetsen en gebitsverzorgende producten te gebruiken. 

Gebitsproblemen bij huisdieren

Problemen aan het gebit komen vaak door tandplak, dat zich kan ontwikkelen tot tandsteen. De ophoping van tandplak met bacteriën kan leiden tot vervelende ontstekingen bij uw hond of kat, stinken uit de bek, losse of verlies van tanden en in het ergste geval tot ontstekingen in organen in het lichaam.

Lees ook:

Tandheelkunde bij konijnen en knaagdieren

Ook konijnen en knaagdieren hebben grote kans op afwijkingen aan tanden of kiezen. Konijnen en knaagdieren hebben levenslang doorgroeiende kiezen die los kunnen gaan zitten en waar vervolgens haken op kunnen ontstaan, waardoor het dier niet meer kan eten. 

Lees ook:

Dentale röntgen

Niet alle aandoeningen zijn met het blote oog te zien, denk bijvoorbeeld aan tanden die niet zijn ‘doorgekomen’, aangetast kaakbot, resterende wortels van afgebroken elementen.

Met ons speciale röntgenapparaat voor het gebit (dentale röntgen) maken we röntgenfoto's van het gebit en de tandwortels van uw huisdier. Hiervoor is altijd een narcose nodig. Als we tijdens het onderzoek iets ontdekken, is het vaak mogelijk om gelijk de behandeling uit tevoeren, zoals een uitgebreide gebitsreiniging of het trekken van een tand of kies. 

Vraag, of afspraak maken?

Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder. 

Vragen, of afspraak maken?

Contact