Acupunctuur is een behandeling binnen de Chinese geneeskunst waarbij de energiebalans binnen het lichaam van de kat hersteld kan worden. Met een behandeling kunnen bijvoorbeeld symptomen van aandoeningen of ziekte afnemen of verdwijnen.

Rotterdam - Ommoord Hillegersberg

Ommoordseweg 25 3056 JN Rotterdam
Routebeschrijving 010 - 420 66 66

 

Acupunctuur bij katten Rotterdam

Bij AniCura Dierenkliniek Rotterdam vindt u jarenlange expertise in acupunctuur bij huisdieren.

Onze dierenarts Bernadine Langhorst-Mak heeft hiervoor een erkende aanvullend opleiding gevolgd en is lid van de SNVA (Samenwerkende Nederlands Vereniging voor Acupuncturisten) en de IVAS (International Veterinarian Acupuncture Association). Zij staat ook op de doorverwijslijst van de SNVA, waardoor de behandelingen bij verzekerde dieren met dekking voor acupunctuur ook vergoed worden.  

Omdat onze acupuncturist Bernadine Langhorst-Mak ook opgeleid is tot dierenarts, kan zij u helpen met een compleet behandeladvies. Voordat we starten met acupunctuur bespreekt onze dierenarts altijd met u alle mogelijkheden aan zorg, zodat u hierin zelf een afweging kunt maken.   

Vragen of een afspraak 

Wilt u meer weten over wat acupunctuur voor uw dier kan betekenen? Of heeft u vragen over de behandeling zelf? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.

Hieronder leest u meer over de behandeling acupunctuur bij katten in het algemeen. 

Wanneer acupunctuur bij katten?

Acupunctuur bij katten wordt vaak ingezet naast een gewone diergeneeskundige behandeling. Bijvoorbeeld als de gewone behandeling niet blijkt te werken of de kat te veel last heeft van bijwerkingen.

Houd er wel rekening mee dat acupunctuur in sommige gevallen alleen een symptoombehandeling is. De oorzaken van de klachten worden er niet altijd mee opgelost. Wel kunnen ziekteverschijnselen zoals pijn en jeuk verminderen of weggaan.

Het is daarom belangrijk dat uw dierenarts altijd eerst naar de onderliggende oorzaak kijkt. De dierenarts zal u dan adviseren over de best mogelijke behandeling. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een combinatie van een gewone behandeling en acupunctuur mogelijk is.

Bij welke aandoeningen kan acupunctuur helpen bij katten?

Acupunctuur bij de kat kan bijvoorbeeld een positieve invloed hebben op de behandeling bij:

Heeft uw kat last van één of meer van bovenstaande klachten? Mogelijk kan een acupuncturist voor katten u helpen. Neem contact met ons op.

Acupunctuur en diergeneeskunde onder één dak

Bij AniCura wordt acupunctuur vaak door dierenartsen uitgevoerd. Doordat er kennis is over gewone diergeneeskunde en acupunctuur kan de dierenarts u helpen met het beste advies voor uw kat. Ook als acupunctuur voor uw kat geen goed idee is, of alleen in combinatie met een andere behandeling, hoort u dit ook van ons.

Hoe werkt acupunctuur bij katten?

Overal op het lichaam liggen acupunctuurpunten. Deze punten noemen we meridianen. Door deze punten te stimuleren of te remmen, komen lichaamseigen endorfinen vrij. Deze stofjes werken pijnstillend.

Het stimuleren gebeurt met naalden, laser of andere hulpmiddelen. Met de stimulatie worden prikkels vanuit het behandelde gebied naar het ruggenmerg en de hersenen gestuurd. 

De behandeling verschilt per dier. Als er naalden gebruikt worden zijn dit hele dunne naaldjes die in de huid worden aangebracht. De hoeveelheid naalden kan variëren van enkele tot tientallen.

Een behandeling duurt meestal 20 minuten tot een half uur. Afhankelijk van het behandelplan wordt de behandeling meerdere keren herhaald, met als tussentijd enkele dagen tot weken.

Uw dierenarts brengt u altijd vooraf op de hoogte van het behandelplan. Zo weet u precies wat u kunt verwachten.

Hoe reageren katten op acupunctuur?

De meeste katten blijven zodra de naalden zijn aangebracht gewoon op hun plek zitten. De naalden zijn zo dun dat uw kat deze bijna niet voelt.

Nu is de kat een heel gevoelig dier, waardoor de behandeling zeker de eerste keer voor de kat (en uzelf) wel spannend kan zijn. De tweede keer gaat het vaak een stuk makkelijker en kunt u beiden ontspannen.

Uiteraard blijft u er bij de behandeling gewoon bij. Zo weet u zeker dat uw kat niet schrikt en zich op zijn/haar gemak voelt.

Merkt u dat uw kat erg moe is na de behandeling en/of veel dorst heeft? Dit komt regelmatig voor. Zorg thuis voor een rustige plek en voldoende vers water voor uw kat.

Wat zijn de kosten van acupunctuur bij katten?

De kosten van acupunctuur kunnen verschillen per behandelplan. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van hoe vaak een behandeling herhaald wordt en of uw kat aanvullende medicatie nodig heeft.

Meer weten, of een afspraak maken?

Meer weten over de mogelijkheid van acupunctuur bij uw kat? Neem contact met ons op!

Rotterdam - Ommoord Hillegersberg

Ommoordseweg 25 3056 JN Rotterdam
Routebeschrijving 010 - 420 66 66